Kıbrıs Alevi Kültür Vakfı’ndan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Alevilik-Bektaşilik kurslarına tepki
Kıbrıs Alevi Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı Alevilik-Bektaşilik kurs programlarını eleştirerek, yaşayan bir inanç öğretisinin ders saatleri, standart kazanımlar ve sertifikalara indirgenemeyeceğini savundu. Vakıf, devlet tarafından verilen belgelerin inançsal yetki veya toplumsal meşruiyet oluşturamayacağını belirtti.
Kıbrıs Alevi Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Alevilik-Bektaşilik kurs programlarının, yaşayan bir inanç öğretisini ders saatlerine, standart kazanımlara ve sertifikalara indirgeyen “bürokratik bir müdahale” olduğunu ileri sürdü.
Vakıf Mütevelli Heyeti’nden yapılan açıklamada, Alevilik hakkında bilimsel bilgi verilmesi ile devletin Aleviliği tanımlaması arasında temel bir ayrım bulunduğu kaydedildi.
Yol ve erkan hizmetlerinin kısa süreli eğitimlerle kazanılamayacağı ifade edilen açıklamada, devlet tarafından verilen hiçbir belgenin inançsal yetki veya toplumsal meşruiyet oluşturamayacağı savunuldu.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.