YDÜ Hastanesi Dermotoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aslı Kaptanoğlu'nun bildirisi Türkiye'de 1. oldu
Her iki yılda bir düzenlenen ve Türkiye'den tüm dermatologların bilgi ve tecrübelerini aktardıkları,yeniliklerin ve gelişmelerin tartışıldığı Ulusal Dermatoloji Kongresi' nin 24. cüsü bu yıl Gaziantepte yapıldı.
Türk Dermatoloji Derneği tarafından düzenlenen kongrede toplam 6 konferans, 4 kurs, 4 workshop , 27 panel ve 5 sempozyum yeralırken , 443 adet de bildiri sunuldu.
Bu bildiriler arasından seçilerek 1. lik ödülüne layık görülen ödül ise Doç. Dr. Aslı Feride Kaptanoğlu'nun çalışması oldu.
Doç.Dr. Asli Kaptanoğlu'nun ödül alan"İntrauterin İskemi Reperfüzyon Hasarında Maternal Deksametazon Tedavisinin Fetal Deriyi Koruyucu Etkisi" başlıklı çalışması Clinical and Experimental Dermatology dergisinde de önümüzdeki ay yayınlanacak.
Doç. Dr Kaptanoğlu ,Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesinin ürettiği bilimsel çalışmalarla üniversitenin ve KKTCnin dünya çapında duyurulması ve akademik ortamlarda kurumsal ve bilimsel prestijinin artmasına katkı koyduğunu belirterek, " uluslararası bilim dünyasında ses getirecek daha büyük ve kapsamlı çalışmalara da öncülük edeceğine yürekten inanıyorum" dedi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.