İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

En çok kim okunuyor?

En çok kim okunuyor?

Bu da en çok kim okunuyor tartışması. Kıbrıs Gazetesi en çok okunan yazarın Reşat Akar olduğunu iddia ederken, Havadis'in anketinden daha önceleri de yapılan birçok ankette çıktığı gibi en çok okunan yazar Hasan Hastürer çıktı.

Yayın Tarihi: 01/08/09 17:56
okuma süresi: 7 dak.
En çok kim okunuyor?
A- A A+

İşte iki gazetenin bu konudaki haberleri:

Kıbrıs Gazetesi:
KADEM'in kapsamlı araştırma sonuçlarına göre, KIBRIS Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar 'en çok okunan' köşe yazarı oldu. KKTC'de günlük yayınlanan gazetelerin köşe yazarlarının yer aldığı uzun listenin ilk sırasına yüzde 36 ile yerleşen Reşat Akar'ı, yüzde 32.7 ile Hasan Hastürer izliyor.

KIBRIS köşe yazarları Akay Cemal, Bilbay Eminoğlu, Ali Baturay, Serhat İncirli ve Ahmet Tolgay, ilk 13'te yer aldı.

KADEM, günlük gazetelerden aşağıdaki isimleri vermek suretiyle okurların görüşlerini saptadı:

Levent Özadam, Hasan Hastürer, Hüseyin Ekmekçi, Başaran Düzgün, Ayla Karaman, Türem Delikurt,

Mehmet Ratip, Aytuğ Türkkan, Ahmet Tolgay, İsmail Kemal, Akay Cemal, Serhat İncirli, Ali Baturay,

Bilbay Eminoğlu, Reşat Akar, Osman Tabak, Arif Hasan Tahsin, Şener Levent, Tayun Çağra, Fatma Azgın, Sevgül Uludağ, Tahir Yeşilada, Nazım Beratlı, Filiz Besim, Ozan Ceyhun, Tumay Tuğyan, AysuBasri Akter, Sami Özuslu, Cenk Mutluyakalı, Necdet Ergün, Bülent Aykut, Eşref Çetinel, Ahmet Özsoy, Birikim Özgür, Mustafa Doğrusöz, Mehmet Levent, Mete Tümerkan, Özcan Özcanhan, Mehmet Davulcu, Artun Çağa, Erdoğan Baybars, Yurdagül Beyoğlu, Ali Tekman, Kartal Harman, Doğan Harman, Salih Egemen, Hasan Güngör, Osman Kurt, Harun Denizkan.

İlk 20'ye girenler
"Köşe yazarlarının sürekli ve ara sıra okuma oranlarına göre ilk 23'e giren köşe yazarlarının isimleri şöyle:
Reşat Akar, Hasan Hastürer, Hüseyin Ekmekçi, Başaran Düzgün, Akay Cemal, Bilbay Eminoğlu, Cenk Mutluyakalı, Ali Baturay, Serhat İncirli, Şener Levent, Arif Hasan Tahsin, Levent Özadam, Ahmet Tolgay, Sami Özuslu, Aysu Basri Akter, Harun Denizkan, Doğan Harman, Hasan Güngör, Sevgül Uludağ, Nazım Beratlı.

Havadis'in Haberi
Red Border Araştırma, Danışmanlık, Medya Hizmetleri Şirketi, gazeteniz Havadis için Kıbrıs Türk gazete okuyucusunun nabzını tuttu…

Red Border Şirketi'nin yaptığı araştırmada en çok okunan gazete sıralamasında KIBRIS Gazetesi ilk sırada yer alırken, gazeteniz Havadis, yayın hayatına başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen, açık ara ikinci sırada yer alıyor. Her gün veya en az haftanın üç günü gazete alan okuyucu, yüzde 76.4 oranında KIBRIS, yüzde 34.2 oranında Havadis Gazetesi okuyor

En çok okunan yazarlar sıralamasında yüzde 21.9 ile yazarımız Hasan Hastürer tüm anketlerde olduğu gibi yine ilk sırada yer alıyor. Yüzde 9.7 ile Reşat Akar, yüzde 9.1 ile Başaran Düzgün ve yüzde 8.2 ile Hüseyin Ekmekçi sıralanıyor.

Kıbrıs Türkü'nün yükselen gazetesi Havadis

En çok okunan gazete sıralamasında KIBRIS Gazetesi ilk sırada yer alırken, gazeteniz Havadis, yayın hayatına başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen, açık ara ikinci sırada yer alıyor. Her gün veya en az haftanın üç günü gazete alan okuyucu, yüzde 76.4 KIBRIS, yüzde 34.2 oranında ise Havadis Gazetesi okuyor

En çok okunan yazarlar sıralamasında Hasan Hastürer tüm anketlerde olduğu gibi yine ilk sırada yer alıyor. Hastürer en yakın takipçisi yüzde 9.7 ile Reşat Akar, yüzde 9.1 ile Başaran Düzgün ve yüzde 8.2 ile Hüseyin Ekmekçi. "En çok okunan yazarlar Havadis'te" sloganı ile halkla buluşan gazetemizin bu saptaması, anket sonuçları ile de tescillenmiş oldu

Havadis Gazetesi tarafından, Red Border Araştırma, Danışmanlık, Medya Hizmetleri Şirketi'ne yaptırılan "Kuzey Kıbrıs'ta Gazete Okunurluk Araştırması" sonuçlandı.

560 kişi arasında yapılan anket yüz yüze görüşme yöntemi ile yapıldı.

Araştırmanın künyesi
Araştırma, 2006 nüfus sayımı esas alınarak, KKTC'de yaşayan dejure nüfusu temsil edecek 560 kişilik bir örneklem grubu ile 19- 27 Temmuz tarihleri arasında yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak elde edilen verilerle gerçekleştirildi.

Örneklem grubunun seçilmesinde coğrafi dağılım yanında, cinsiyet, yaş, eğitim durumu ve mesleki dağılım temel değişkenler olarak ele alındı.

Araştırmanın amacı
Araştırmanın amacı, Kuzey Kıbrıs'ta gazete okuma alışkanlığına sahip nüfusun okuduğu ulusal gazete veya gazeteleri öğrenmek, bu gazeteler hakkındaki düşünce ve görüşlerini tespit etmek, en çok okunan köşe yazarlarının kimle olduğunu belirlemektir.
Bu amaç çerçevesinde okunan gazetenin nasıl temin edildiği, okunan gazetenin tercih edilme nedeni, gazetelerin okuru nezdindeki inandırıcılık ve güvenilirlik oranı, internetten gazete okuma alışkanlığının hangi oranda olduğu konuları da araştırmaya dahil edildi.

Her gün veya haftanın en az üç günü okunan gazeteler
(1'den fazla gazete okuyanlar da dahil)

KIBRIS………………………………………………………………………………………………………….76.4
HAVADİS …………………………………………………………………..34.2
AFRİKA……………………………………………………….14.3
YENİDÜZEN……………………………………………12.3
HALKIN SESİ……………………………………8.5
VOLKAN…………………………………..4.91
STAR KIBRIS……………………………. 4.91
VATAN…………………………………4.47
GÜNEŞ…………………………..3.39
KIBRISLI……………………..2.95
D. BAKIŞ…………………..2.73
ORTAM…………….2.52

En çok okunan gazete sıralamasında KIBRIS Gazetesi ilk sırada yer alırken, gazeteniz Havadis, yayın hayatına başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen, açık ara ikinci sırada yer alıyor. Her gün veya en az haftanın üç günü gazete alan okuyucu, yüzde 76.4 KIBRIS, yüzde 34.2 oranında ise Havadis Gazetesi okuyor.

Afrika okuyucuları her gün ya da haftanın en az üç günü okunan gazete sıralamasında yüzde 14.3 3 ile üçüncü sırada yer alırken, Yenidüzen ise 12.3 ile dördüncü sırada.

En çok okunan köşe yazarları (İlk 12 kişi)
HASAN HASTÜRER……………………………………………………………………………..21.9
REŞAT AKAR…………………………………………………………………………..9,7
BAŞARAN DÜZGÜN…………………………………………………………..9,1
HÜSEYİN EKMEKÇİ………………………………………………………8,2
ŞENER LEVENT………………………………………………………….5,8
AKAY CEMAL……………………………………………………..…….5,8
CENK MUTLUYAKALI………………………………………..4,3
ARİF H. TAHSİN…………………………………………3.4
HASAN KAHVECİOĞLU…………………………..3.2
AHMET TOLGAY………………………………..2,8


En çok okunan yazarlar sıralamasında Hasan Hastürer tüm anketlerde olduğu gibi yine ilk sırada yer alıyor. Hastürer en yakın takipçisi yüzde 9.7 ile Reşat Akar, yüzde 9.1 ile Başaran Düzgün ve yüzde 8.2 ile Hüseyin Ekmekçi. "En çok okunan yazarlar Havadis'te" sloganı ile halkla buluşan gazetemizin bu saptaması, anket sonuçları ile de tescillenmiş oldu.

Daha sonra yüzde 5.8 ile Şener Levent ve Akay Cemal okur tarafından tercih edilen yazarlar olarak öne çıkıyor.

Cenk Mutluyakalı 4.3, Arif H. Tahsin 3.4, Hasan Kahvecioğlu ise 3.2 ile okur tarafından takip edilen yazarlardan diğer isimler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.