İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

UBP Milletvekili Gündüz: "Gemi battı mı batırıldı mı?"

UBP Milletvekili Gündüz: "Gemi battı mı batırıldı mı?"

Ulaş Barış'ın Kıbrıs Postası TV'de hazırlayıp sunduğu Gündem programının bugünkü konuğu UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz oldu.

Yayın Tarihi: 18/07/18 13:00
okuma süresi: 7 dak.
UBP Milletvekili Gündüz: "Gemi battı mı batırıldı mı?"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Mülteci gemisinin batmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Gündüz, geminin batırılma ihtimalini gündeme getirdi.

Gündüz şöyle konuştu: "Gemi battı mı batırıldı mı? Biliyorsunuz mülteci taşıyan bir gemi… Bugün buraya gelirken bahsedeceğim konulardan birisi buydu. Denetim çok önemli. En ufak bir şüpheli harekette sahil güvenliğinin müdahalesi gerekir. Ne acıdır ki böyle olaylar olacak ve ada ülkesi olmamıza rağmen denizcilikte gelişmemişliğimiz nedeniyle bunları göreceğiz.

"DENİZ ARACI OLANLAR YARDIMA GİTSİN"

Eğer can yeleği varsa, hipotermi çok daha geç olacağından ölüm ihtimali düşer. Boğulma bir anda husule gelir, ölmeyenler var ve can yelekleri varsa kurtulacaklardır. Eğer biz devletsek denizciliğimizi de, barınaklarımızı da, gemiciliğimizi de geliştirmek zorundayız. Geminin battığı ya da batırıldığı da çok önemlidir.

Bu konuda destek olabilecek araçları olanlar da, sürat teknesi vs. yardıma gidebilirler. 25 mil süratle giden bir sürat teknesi bir kişiyi kurtarabilir. İnsanlar yüzmek için yaratılmadı. Can yeleği yoksa sürekli çırpındıkça ısı kaybedecek ve hipotermiden ölebilirler.

Geminin kaçış yolu Karpaz açıkları olması kuvvetle muhtemel. Bir yerlere bunları götürüyorlar. Battı mı batırıldı mı çok önemli bir soru. Çok önemli… Arnavutluk'tan İtalya'ya adam başı 5 bin dolara kaçak getirirler ve denizin ortasına bırakır atarlardı. Ya da kaptan gemiyi terk edip botla kaçardı, mülteciler de ne olursa olurdu. Ben bu olayı; kalp krizi geçirdiniz ve sizi hastaneye yetiştirmeden önce bir suni teneffüs yapmaları gerekir. Bu zaman çok önemilidir. Çocuklar da olabilir, kucağında çocukla ne kadar yüzebileceksin? Gözümün önüne getirmek bile istemem.

"HÜKÜMETTEN ÇOK BASIN KONUŞMALIYDI"

Hükümetin basın toplantısından sonra ben o gün tüm gazete başlıklarını okudum, Kıbrıs Postası çok güzel başlık attı: "Eeee?"… Ciddi anlamda basına değer verilmediği ortaya çıktı. 45 dakika Başbakan konuştu, bakanlar konuştu, kalan kısımda da gazeteciler soru sordu ve 3-4 arkadaşımız da salonu terk etti. Hükümetten çok basın konuşmalıydı. 'Biz bir şeyler yaptık, yaptıklarımız anlaşılmadı, onları anlatmaya geldik' gibi bir toplantı oldu.

Elektrik Türkiye'de, Güney'de özel. Sohbete önce kavga eder gibi başlarım ama sonunda bir yere gelirsin. Kafadan retçi zihniyetle olmaz.

"BEN ÖZELLEŞTİRMECİYİM"

Ben özelleştirmeciyim. Devletin kontrolünde, koyacağı kurallar içinde özelleştirme hiç de korkulacak bir şey değildir. Mağusa Limanı devletin mi? Vinçler, gemiler, liman işçileri, TIR'lar özel. Ne kaldı sana? Niye korkuyoruz ki? Özeliz zaten. Telefon mesela… Kimse telefon kullanmıyor. Ancak ADSL bağlarsan kullanırsın. Özelleştirmenin şartlarını doğru yapacaksınız.

ÖZERSAY'IN DENKTAŞ'IN AÇIKLAMASINA YANITI...

Hükümetin basın toplantısında kimse sormamasına rağmen 'biz birlikteyiz, ayaktayız, bir aradayız' dediler. Demek ki kafalarında bir şey var. KKTC vatandaşlarının casinolara girmesiyle ilgili Maliye Bakanı açıklama yapıyor, akşamına Özersay sosyal medya hesabından tersi yönde açıklama yapıyor. Sonra da biz bir aradayız, birlikteyiz diyorlar. Ben o basın toplantısında limanlarımızı güçlendireceğiz ve nitelikli şekilde yetiştirilmiş olan CAS çalışanlarını yerleştireceğiz demelerini beklerdim. Ama ne oldu? 'Biz çok şey yaptık, yaptıklarımızı anlatamadık, anlatmak için geldik' dediler. Çok teknik ve rakamlar üzerinden konuşuldu. Karpaz'daki Ayşe teyze bunları anlamadı. Herkesin anlayacağı bir lisana indirmeniz lazım. Basit bir üslup gerekirdi. Demek ki anlaşılmasını istemediler.

"DOKUNULMAZLIĞI OLMAYAN HAYALİ GÜBRE, HELLİM İHRACATÇILARI VAR... NEDEN YARGILAMIYORSUNUZ?"

Ben radikal kararlar beklerdim. Manifestolarında asacağız, keseceğiz, yargılayacağız dediniz. UBP'yi hırsız ilan ettiler. 5 ay geçti ne oldu? Demek ki masumlar. Varsa bir şey yargılasın. Dışarıda dokunulmazlığı olmayan hayali gübre, hellim ihracatı yapanlar var, Güzelyurt hastanesi, Ercan ihalesi, KTHY'nin batması var, neden yargılamadılar bu insanları? Savcılık özerk bir kurumdur biz baskı yapamayız dediler. Meclisin damına 3 adam çıktı, 1 haftada yargıladınız, çok güzel oldu. Bunları da yapın? Ne dedi Özersay? Elektrik faturalarını ödemeyin dedi. Tufan hoca tek kişiye ihale yapılmaz dedi. Ne oldu? Yargılayın o zaman? Vatandaşlıklar aynı konu...

"GİRAY BULAK, NECATİ ŞAŞMAZ GELİP BURADA MI YAŞAYACAK?"

Giray Bulak, Necati Şaşmaz, Ajda Pekkan'a vatandaşlık verdiler. Giray Bulak gelip burada mı yaşayacak? Ama bir Avrupa ülkesine gittiğinde ben KKTC vatandaşıyım diyecek. Bu kadar at gözlüğüyle bakılmaz ki.

"CEZA YASASI DEĞİŞMELİ"

Mahkeme diyor ki her suç arasında 5 yıl aranacak. Üç suç işlediniz diyelim; üçü de silinebilir niteliktedir. En son işlediği suçtan ve hüküm giydiği tarihten itibaren 5 yıl deniyor. Mahkeme ikna olacak. Bakacak, değerlendirecek, o tarihten önce olanları da silebilecek. Cinsel suçlar, ağır ceza suçları buna dahil değil. Yeni yasa yürürlüğe girdiğinde her suç arasında 5 yıl şartı kalkacak. Ceza Yasası'nın da değişmesi gerekiyor. Kaç yıl önce yazılmış bir yasa…

"HÜKÜMETİ BİZ AYAKTA TUTUYORUZ"

Basın toplantısında dediler ki; biz kimseyle görüşmüyoruz. Biz sizinle neden görüşelim? Siz yaprak gibi sallanıyorsunuz zaten. Biz tutuyoruz sizi düşmesin hükümetiniz. Aman devam edin. Bu hükümetçiliğin söylem ve eylemlerle gitmediğini görecekler. Hamasi nutuklar atan liderler nerededir? Özersay, Erhürman videoları izlesin. Kim kime ne söyledi, ben utandım o konuşmaları duyarken ve şu anda ortaksınız"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.