İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kar-İş: "Uzlaşma falan yok"

Kar-İş: "Uzlaşma falan yok"

Eğitim Bakanlığı Kar-İş ile görüşüp prensipte uzlaştıklarını ve öğrenci taşımacılığında yarın itibariyle sorun yaşanmayacağını açıkladı ancak Kar-İş yetkilileri bunu doğrulamıyor.

Yayın Tarihi: 16/09/18 16:38
okuma süresi: 3 dak.
Kar-İş: "Uzlaşma falan yok"
A- A A+

• Eğitim Bakanlığı Kar-İş ile görüşüp prensipte uzlaştıklarını ve öğrenci taşımacılığında yarın itibariyle sorun yaşanmayacağını açıkladı ancak Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Kar-İş yetkilileri bunu doğrulamıyor… "Uzlaşma falan yok" diyen Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu, öğrencilerin okul açılış haftası ilk günlerinde mağdur olmalarını istemediklerini belirterek eylemlerini Çarşamba'ya kadar askıya aldıklarını, Çarşamba günü Maliye Bakanlığı'nda Ulaştırma Bakanının da katılımıyla görüşeceklerini, uzlaşıp uzlaşmamanın o gün belli olacağını ifade etti.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit yeni öğretim yılı öncesi öğrenci taşımacılığında sorun yaşanmaması adına Kar-İş yetkilileri ile dün uzun ve yoğun bir görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmelerin bugün de devam ettiği ve görüşmeye Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın da katıldığı bildirildi.

İki gündür gerçekleşen yoğun görüşmelerin ardından bugün yapılan toplantı sonucunda Eğitim Bakanlığı ile Kar-İş yetkilileri arasında prensip anlaşmasına varıldığı açıklandı.

Ancak Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu, herhangi bir uzlaşının söz konusu olmadığını, aksine kendilerinin iyi niyetle eylemlerini Çarşamba gününe kadar askıya almış olduklarını söyledi.

"Uzlaşma falan yok" diyen Topaloğlu, öğrencilerin okul açılış haftası ilk günlerinde mağdur olmalarını istemediklerin belirterek Çarşamba günü Maliye Bakanlığı'nda Ulaştırma Bakanının da katılımıyla görüşeceklerini, uzlaşıp uzlaşmamanın o gün belli olacağını ifade etti.
Bakanlığın neden böyle bir açıklama yaptığının sorulması üzerine ise Topaloğlu, "Bilemem… Biz siyasetçi değiliz. Mesele dediğim gibidir" ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli öğrenci taşımacılığı yapan Kar-İş geçtiğimiz günlerde bu yıl taşımacılık sektörü ücretlerine artış yapılmadığı gerekçesi ile 2018-2019 eğitim yılında taşımacılık yapmayacağını açıklamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.