GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

'ultraAslan GAÜ', Ata'sının huzuruna çıktı

'ultraAslan GAÜ', Ata'sının huzuruna çıktı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Vefatının 80'inci Yılı'nda Girne Amerikan Üniversitesi'de de yapılan çeşitli etkinlikler ile anılırken, en anlamlı katılımlardan biri, GAÜ'de yüksek öğrenim yaşamını devam ettiren 'Galatasaray Taraftar Grubu' öğrencilerinden geldi.

Yayın Tarihi: 11/11/18 10:48
okuma süresi: 2 dak.
'ultraAslan GAÜ', Ata'sının huzuruna çıktı
A- A A+

GAÜ'NÜN ultraAslan'ları; CAMİA'NIN, ATATÜRK'E DUYDUĞU EVRENSEL SEVGİYİ, GİRNE KAMPÜSÜ'NDEN GÖSTERDİ.

GAÜ'den verilen bilgiye göre, Girne Merkez Kampüs'te, Ata'nın edebiyete intikal ettiği gün ve saatte gerçekleşen anma töreninde yerini bağımsız olarak alan, "ulraAslan GAÜ" ye mensup tüm öğrencileri temsil eden grup, açtıkları pankart ile göz doldurdu. "Atatürk sevgi, saygı ve özleminin"; Galatasaray Spor Kulüpleri ile özleşmiş taraftarlık göstergesi olduğunu hatırlatan katılım, GAÜ Akademisyenleri, çalışanları ve öğrencileri tarafından takdir ile karşılandı.

CAMİA VE ATATÜRK'E DUYULAN "EVRENSEL SEVGİ" NEDİR?

Camianın spor kulüpleri ile özleşmiş 'Galatasaray Lisesi' kaynaklarındaki bilgilere göre; Atatürk'e karşı duyulan sevginin evrenselliği, 956 okul numaralı Celalettin Som' un satırlarında çarpıcı bir biçimde dile gelir: "Galatasaray Lisesi 7. sınıftaydım. Sınıf, müdür merdiveni karşısında, ön avluya bakan, müdür odasından sonraki ilk sınıftı. Beyoğlu Caddesi'nin bütün gürültüsü duyulurdu. İlk dersimiz Fransızcaydı. Hocamız Monsieur M. Journé anlatıyordu...birden bütün sesler sustu...koyu sessizlikte, mektebin önünde virajı alan tramvayın acı çığlık sesine benzeyen, demir tekerleklerin raylara sürtünmesinden çıkan ses kulaklarımızda çınladı...M. Journé ders anlatmayı kesmiş, başını elleri arasına almış, ağlıyordu!..Tarih; 10 Kasım 1938 saat dokuzu beş geçiyordu...ATATÜRK, vefat etmişti."

GAÜ ultraAslan'a mensup öğrenciler, Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğü önünde gerçekleştirilen anma törenindeki varlıklarını, bu aziz hatıraya adadıklarını bir kez daha dile getirdiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.