Sondakika Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Siz halen internet alan adınızı almadınız mı? Alan adı alana, 1 yıl hosting BEDAVA - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
7 Eylül 2008, Pazar Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Uzun: Bir Gazinoya Fon Muafiyeti Sağlandığı Yönündeki İddialar Asılsız Olli Rehn'den Türkiye'ye övgü Soyer: Kıbrıs Sorunun Bir An Önce Çözülmesini Sağlamalıyız Türkiye: 2 - Ermenistan: 0 Gül- Sarkisyan görüşmesi Talat:Tanınma istemek intihar olur TDP petrol fiyatlarını değerlendirdi İsveç,Kıbrıs sorununun çözümünde önemli bir rol oynamak istiyor Gripten ömür boyu koruyacak aşı Erivan’a tarihi ziyaret Hristofyas 2009 Sonbaharına Rehn ile vize kolaylığı konusunda görüştük İngiltere'de fırtına 1 ölü Sarkozy:AB, Türkiye'ye Minnettardır Kıyıların korunması için güvenlik önlemleri Hristofyas:Türklerin çoğu gidecek Talat:Taviz falan verilmedi Soyer:Hedef federal çözüm Ertuğruloğlu:Meclis devrede olmalı Tüm Yumurtaları Bir Sepete Koymayın Yunan Siyasi Partilerinden Hristofyas'a destek Talat: Sorun çözülmezse motivasyonum ortadan kalkar Diyetisyen Özge Taşker de Kıbrıs Postası ailesine katıldı

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
Tahsin Ertuğruloğlu: Ekonomi ‘Berbat’ durumada
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu ülkedeki ekonomik durumu ‘berbat’ olarak nitledi ...

 ÇOK OKUNANLAR
Türkiye: 2 - Ermenistan: 0
 
2009 Sonbaharına
 
İsveç Kıbrıs konusunda rol almak istiyor
 
Big Bang deneyi tehlikesiz
 
AB,Türkiye'ye Minnettardır
 
Olli Rehn'den Türkiye'ye övgü
 
Babacan Rehn görüşmesi
 
Gripten ömür boyu koruyacak aşı
 
Daha fazla güneş enerjisi
 
Türk-Ermeni İlişkileri Önemli
 

 YORUMLANANLAR
Oya Talat Almanya'da [1]
 
Şimdiki Liderler Çözemezese Başkaları Çözer [1]
 
Halka seslendi [3]
 
Çözüm için çaba gösterin!.. [1]
 
Görüşme prosedürle ilgili [1]
 

Örnek Pile
Rauf R. DENKTAŞ
Yakovu’nun Denemesi
Prof.Dr.Ata ATUN
Soru sormak kuşku gerektirir
Mete TÜMERKAN
Tiyatromuza yaşam verenleri hep ayakta alkışlarım...
Hasan HASTÜRER
İş çığırından çıktı
İsmet KOTAK

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   15 Temmuz 2008, Salı Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Üç gün yurt dışında kaldım. Bu arada KKTC’deki gelişmeleri Internet veya telefonla izlemek gerekti.Bir kaç gün yazmayacağımı belirtmediğim için de telefonla soranlar oldu. Onlardan özür dilerim. Hem Türkiye, hem de KKTC ateş içinden geçmekte olduğu için herkes son derece dikkatli. Bunu da olumlu olarak yormak gerek.

Yine de Kıbrıs konusundan  başlamak durumundayım. Burada birden çok bilinmez yan vardır. Bize eksik açıklama yapılıyor. Eksik bilgi veriliyor. Oysa perde gerisinde çok da inceleme yapılmadan bunların kabulü veya uygulanması yeğlenmektedir. İşte “Egemenlik hakkı” gibi dev bir konunun ayak üstü olarak kabulünün tarihi hata oluşu, buradan kaynaklanmaktadır.      

Kıbrıs sorununu amatörce ellemek olanağı yoktur.Devletin geleceği söz konusu olduğunda “Devlet” tüm yapısı ve kadrosu ile işin içinde olmalıdır. Yani resmi tutanakların Hükümete, Meclise ve hatta ana muhalefet parti başkanına, mutlak surette  verilmesi gerekir. Kıbrıs görüşmelerinin tutanağını isteyen Meclis üyesi okuyabilmelidir.

Bu geçmişte böyle idi. Milli Lider Rauf R.Denktaş, görüşme tutanaklarını sür’atle ilgililere ulaştırır, görüşlerini sunar,bu tutanakların tamamı Hükümete, Meclise gönderilirdi. İsteyen bunu gizlilik ilkesine uyarak okur ve de Milli Dava konusunda nerede olunduğunu görür ve hatta isteyen yazılı veya sözlü olarak bu makamları ziyaret ederek görüş sunardı.

Şimdi aksi resmi tutanak o düzeyde dağıtılmıyor;görüşler arkadan geliyor. Hazırlıksız kişilerin neleri kabul ettiklerini sonradan öğrenip sadece eleştiri yapılabiliyor.Önlem almak olanağı olmuyor.Hata yapılıyor.Sonra da hatayı yapanlar savunmaya geçiyorlar.

Tek Lider sultasına girildiği görülmektedir. Bu yol hatalıdır.  Bu   Milli maçlardaki “Tek seçici Fatih Terim” yolu olur ki hata yaparsınız. Çünkü futbol karşılamasının bir ikinci devresi veya başka bir rövanşı olur ama Kıbrıs söz konusu olduğunda rövanş olmaz; Girit gibi tarihi hata olur. Boynunuz da altında kalır...

     &&&

MİLLİ KONSEY egemenlik hakkı konusunda işlenen cinayeti dikkate alarak hafta içinde uyarı yaptı.Önce o uyarıyı okuyalım:

“Egemenlik hakkımızdan vazgeçilmesi anayasamıza göre suçtur. Bu haklardan vazgeçen Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın bu suçu işlediğini ve halkın, kimseye anayasa üstü yetki vermediğini 9 nolu bildirimizde belirtmiştik. Kim olursa olsun; bu suçu işleyenlerin karşısında olacağız.

Önceki bildiriden sonra cumhurbaşkanı medyada yaptığı açıklamada KKTC’nin devam edeceğinden ve egemenliğin paylaşılacağından söz etti.Halkımızın egemenlik konusundaki güçlü tepkisi karşısında, Talat; Annan Planı tartışmaları döneminde yaptığı gibi, şimdi de medya turuna çıkıp, imza attığı mutabakatlarda var olmayan egemenliği savunma ve inkâr gayretine soyundu. Ancak Annan Planı tartışmaları döneminde halkı aldatamayacağını anlayınca egemenlik konusundaki gerçek düşüncesini “Egemenlik uğrunda ölünecek Leyla değildir” diye dile getirmişti.

Mutabakatlarda tek egemenlik, tek vatandaşlık, tek devlet, tek siyasi temsiliyet prensiplerine imza attıktan sonra şimdi;
-   Yeminine sadık kaldığını,
-   KKTC’nin tasfiyesinin söz konusu olmadığını,
-   Egemenliğin paylaşılacağını,
-   KKTC’nin gelişip güçleneceğini, uluslar arası boyut kazanacağını ve dünya ile bütünleşeceğini,
-   Yaptığının KKTC’yi yüceltmek olduğunu,
-   Ortak devlette endişe edecek hiçbir şey bulunmadığını,
İddia ederek Kıbrıs Türk Halkını bir kez daha aldatmaya çalışmaktadır.

Hâlbuki bu söylediklerinin ve iddia ettiklerinin hiçbiri, Hristofyas’la anlaştığını açıkladığı   mutabakat metinlerinde  yoktur. Cumhurbaşkanı Talat’ın radyolarda veya TV ekranlarında ne söylediği değil, mutabakatlardan ve 1 Temmuz görüşmesinden sonra yapılan ortak açıklamalar önemlidir.

Milli Konsey olarak kırmızı çizgilerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Ulusal davadan ödün verenlere en şiddetli tepkiyi göstereceğiz. KKTC’nin sonsuza dek yaşatılması için her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz.
Milli Varoluş Konseyi olarak biz, hemen şimdi erken seçime gidilerek, milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin yenilenmesi gerektiği inancındayız”.

Sayın Talat ve görevlendirdiği ekibin ev ödevletini yapmadıkları veya yanlış yaptıkları bellidir. Hesap “CTP-AKEL’e” göre yapılmaktadır. Oysa bu çizgide gidilirse kıyamet kopar. AB,BM,ABD,İngiltere ve Yunanistan bu işin payandası olamaz.Onlara dayanarak Türkiye’ye emrivaki yapmak intihar olur.  Rum sözcüler bile Hristofyas’ın Talat’a neleri kabul ettirdiklerinin davulunu çalıyorlar.

Biz görmezden gelemeyiz. Çünkü bu çizgide Kıbrıs Türk Halkının ve Türk Ulusunun çıkarı söz konusu değildir.Tablo ortaya çıkınca kavga başlar ve de büyük olur. Geri dönme olanağı kalmaz. Ben artık bu noktadan sonra halka gitmenin yararı üzerinde duruyorum. İktidar tatlıdır ama felâket de geliyorum diyor. Yabancılar erken seçimi istemiyorlar. Çünkü Talat ve Hristofyas’a isteklerini dikte etmektedirler. Onlar da o çizgiden çıkmıyorlar. Ama bu Türkiye’ye  santajdır. Yunanlı ise işin içindedir. Ben Erken  seçim kaçınılmaz oldu diyorum.

   157 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  06 Eylül 2008, Cumartesi   Hristofyas işitmek istediklerini söylüyor
  05 Eylül 2008, Cuma   Cumhurbaşkanının daveti üzerine yazıyorum
  04 Eylül 2008, Perşembe   Bildiğimiz pis Bizans oyunları ile başladı
  03 Eylül 2008, Çarşamba   İki “kurucu devlet yutturmacası”
  02 Eylül 2008, Salı   CTP,kendi eliyle kendini mahkûm etti
  01 Eylül 2008, Pazartesi   Ağustos mesajları dikkate alınmalıdır
  01 Eylül 2008, Pazartesi   AKEL VE CTP’nin gücü baskın çözüme yetmez
  30 Ağustos 2008, Cumartesi   PAZARLIK: Tatil gününde Başbakanla sohbet ve okuyucu dilekçeleri
  29 Ağustos 2008, Cuma   30 Ağustos ve Milli Manifesto
  28 Ağustos 2008, Perşembe   Ankara ziyareti ve “Erzurum,Sıvas Kongresi”


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.