Sondakika RadyoKIBRIS.com, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katılın, tüm yeniliklerden haberdar olun !!! RadyoKIBRIS.com CANLI YAYINDA !!! Dinlemek için TIKLAYINIZ >> Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
6 Ocak 2009, Salı

Radyo KIBRIS

 | Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Soyer: Erken seçim 19 Nisan 2009'da Talat: İki konuda yakınlaşma sağladık Liderler buluşması tamamlandı Anastasiades: ''Takvimler reddedilmemeli'' Avcı: Eskiler korkuya kapıldı Stefanu:''Hakemliğe hayır'' Nami:2009 çözüm için fırsattır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
MEHMET EZİÇ: DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
2008 yılında yılın girişimcisi seçilen Eziç İşletmeleri Sahibi Mehmet Eziç’le kendisini, yaptığı yatırımları, ü...

 ÇOK OKUNANLAR
Erken seçim 19 Nisan 2009'da
 
Liderlerden ortak açıklama
 
Ekenoğlu'nun istifasını istedi
 
Yeni Büyükelçi Şakir Fakılı
 
Babacan-El Muallim basın toplantısı
 
''Al Capone'' yakalandı
 
Hristofias görüşmeden memnun
 
İşadamı Özmen'den açıklama geldi
 
Liderler DİKO'yu kızdırdı
 
Yolsuzluklara 'Dur' demeliyiz
 
İngiltere'de yeni yıl rezaleti
 
2009 için ya hep ya hiç yılı olacak
 
İsrail'e 'Yasak Silah' Suçlaması
 
Az su içmek hemoroide sebep oluyor
 
Bilim adamları: Detoks efsanesi boş
 

 YORUMLANANLAR
Avcı:Eskiler korkuya kapıldı [4]
 
İki konuda yakınlaşma sağladık [1]
 
Erken seçim 19 Nisan 2009'da [9]
 
Beşparmak grubu gelişmelerden endişeli [7]
 
'Paketi kabulle tanıma olmaz' [1]
 
''Takvimler reddedilmemeli'' [2]
 
Nami:2009 çözüm için fırsat [5]
 
Liderler yeniden görüşüyor [1]
 
Eroğlu hükümeti eleştirdi [8]
 
DP meclise mi dönüyor? [1]
 
Radar Reşat'tan ekonomik kriz yorumu [2]
 
Avcı muhalefete yüklendi [2]
 
Ali Özmen`in Türkiye`de 2 yıl hapisliği isteniyor! [4]
 
ÖRP'nin önerileri [4]
 
Hediyeyi geri yolladı [11]
 

2009 Yılına Girerken (1)
Rauf R. DENKTAŞ
Avrupalı Ortaklarımız
Prof.Dr.Ata ATUN
Herşey liderlere bağlı
Mete TÜMERKAN
Cek....Cak....
Erdinç GÜNDÜZ
Hade hayırlısı olsun...
Hasan HASTÜRER
Cumhurbaşkanlığı ve CTP ziyaretleri
İsmet KOTAK

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   26 Ağustos 2008, Salı Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

KKTC Cumhurbaşkanı M.A.Talat bir yandan, CTP üst kademesi öte yandan, kurum ve kuruluşları ziyaret etmektedirler. Görünen o ki  “Talat-Hristofyas görüşmesi” için destek istemektedirler. Basına yansıyan görüntü budur.


Ancak CTP kartını “Kıbrıs sorununun mutlak çözümüne oynamaktadır”. Ne diyor CTP Genel Sekreteri? “Tüm sıkıntıların kaynağı Kıbrıs sorunudur.Ülkede yaşanan ekonomik sorunların birinci kaynağı Kıbrıs sorunu olduğu bilinci ile davranmaktayız”. Bunu  göze batırıyorlar.O zaman da adama, “İktidar sen, yetersiz kaldığını açıklayan da sen olduğuna göre bırak git,erken seçim yap öyle gel ” demezler mi? Seçimde alıp geldiğin yetki belgesi, sadece “Kıbrıs sorununu” kapsamıyor; aynı zamanda KKTC’nin kalkınmasını da içermiyor muydu?


Yine bilgilendirme toplantılarına döneyim. Elbette Siyasal Partiler, kurum ve kuruluşlar,sendikalar ve medya görüşmeler konusunda haberdar edilmeli, derinliğine bilgilendirilmelidir.Bu yayın yapmamak veya dışa bilgi aktarmamak kuralının işletilmesi çerçevesinde de olabilir.Görüşmelerin önemli kısmı basın önünde olduğundan gazete sayfalarına yansıdı.Çünkü karşı tarafa da verilmek istenen mesaj vardı.


Bana göre bu da yerinde bir davranıştı.Önceden de yazdığımı anımsıyorum; Rum Liderliği her zaman masaya gelmeden veya masadan kalkttıktan sonra Kıbrıs dışında kendi tezine destek aramaya büyük çaba harcar. Hele bu kez masada alacağını aldıktan hemen sonra ikincşi salvo başlatığı gözle göçüğrlecek kadar açıktı.Tek egemenlik,tek devlet,tek vatranbdaşlık derken ardından "“Garantileirn"”kalkmsı ve AB içinde buna çözüğm bulunması ortaya atıldı. Derogasyonların ise asla kabul edilemeyeceği, bunun AB hukukuna aykırı olduğunu Hristofyas’a destek çıkanlarca ileri sürüldü.


Nitekim Sayın Talat,bundan rahatsızlık duyduğunu ilk kez açıkça söyledi.Hatta “Rumların bir eli yağda, bir eli balda” diyerek anlaşmanın hızlanmasında Türk Halkının yararı olduğunu pekiştimek istedi. Yani anlaşma olursa “Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti’nde” Rumun etkisinin gem altına alınabileceğini dayanak olarak göstermeye çaba harcadı.


Ben bir Sendika ziyaretinde ortaya konanlara değinmek istiyorum.İç sorunlarla Kıbrıs sorununun, ayrı değerlendirilmesi gerektiğine aynen katılıyorum.Ulusal tezimize uygun düşerse ve hatta tam ve eksiksiz bilgi alınabildiği  sürece, KKTC Cumhurbaşkanına destek sağlanmasında sakınca yok.  Bunda gariplik de yoktur.  


Orada Sayın Talat uzun zamandan sonra izolâsyonların kaldırılmama konusuna değindi.Talat’a göre çözüm, iktidarı paylaşma anlamını taşımaktadır.Talat’a göre “Çözüm eşitliktir”. Oysa bunun karşıtında büyük bir soru işareti vardır. Her çözüm eşitlik midir?Hayır,mümkün değildir.  Talat, ayrıca herşeyin de masada konuşulması gerekmekte olduğunu söyledi. Bunu da “Güzelyurt, Karpaz, Maraş ve Girne’yi isteyenlere verdiği yanıt olarak sunmaktadır.Yani ödünler masada mı demek istiyor?


Aranan destek nedir? Hangi formülü içermektedir? Kavram kargaşası bize neler kaybettirir? Bunun hesabını şimdi yapmak gerekmektedir. Sendika, kurum veya kuruluş, “Görüşmelere tam destek beyan etmekle” Cumhurbaşkanına   açık kart veriyorsa, sonucundan şikâyet hakkı olamaz. Hem “tek egemenlik,tek devlet,tek vatandaşlığa” arka çıkmak;  hem de “İki halkın siyasi eşitliğine, iki bölgeli ve iki kurucu devlet temeline dayalı yeni bir Kıbrıs Cumhuriyeti’ni” desteklemek bağdaşmaz.  


Dün yazdığım gibi “Annan plânını” gizlice hazırladılar,kısa sürede ve içten ve dıştan destekli baskıcı bir propaganda altında referanduma götürdüler.O tam bir fiyasko oldu.Ne var ki Rum reddettiği plânda iyileştirme istediği için bizimkiler şimdi Rumu memnun edecek değişiklikler için Annan Plânını koltuklarının altından eksik etmiyorlar.Hatta iddia ediliyor;Komitelerde veya dışta yapılmat olan temnaslarda herke skendşien birere mevki biçme yarışına girdiler.”Ben Büyükelçi olurum geriisnin boynu alıtnad kalsın” diyenlere ben 1960 Cumhurlyetinşi anımsaytm ak lşsteriö.


Evet KKTC Cumhurbaşkanı ve CTP, yine halkı anımsadı.Kuruluşlarla kavga değil dayanışma içine girerek, kedi formüllerini o daracık yola sokarak, öte taraftan CTP-AKEL işbirliğinde başarı ile çıkarmak istemektedir. Bence oynanan oyunun ucu açıktır ve de son derece  tehlikelidir.

   314 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  05 Ocak 2009, Pazartesi   Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz?
  04 Ocak 2009, Pazar   Babacan anlaşmanın içeriği ile ilgili değil mi?
  03 Ocak 2009, Cumartesi   Seçimde halk hatalı davranmazsa, KKTC sıkıntıya düşmeyecek
  01 Ocak 2009, Perşembe   Hawaii’de Filistin halkına destek…
  31 Aralık 2008, Çarşamba   Yeni yılda esenlikler dilerim
  31 Aralık 2008, Çarşamba   2008’i gönderirken...
  29 Aralık 2008, Pazartesi   “Annan plânı” günlerine hazırlanınız
  28 Aralık 2008, Pazar   “Milli Konsey” yeniden uyardı
  27 Aralık 2008, Cumartesi   PAZARLIK: “Bu dağınıklık…”
  26 Aralık 2008, Cuma   Tarihten bir yaprak


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.