Amerika'da kendini anlatmak

Yayın Tarihi: 06/11/08 00:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Dün ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'yı konu yaptım ve hatalarımızı dizdim. Rum-Yunan ve Ermeni lobisinin nasıl oyununa geldiğimize işaret ettim. Takıntılarımızdan ötürü dışpolitikaya hislerimizle yaklaşmaktan uzak durma zamanının geldiğini vurguladım. Bugün de ABD'de ve de dünyada yeni bir sayfa açılmakta olduğunu görerek yerimizi iyi belleyelim,ayağımızı da yorganımıza göre uzatalım diyorum. Hiçbir kanıta dayanmayan, odalarından çıkmayan ve Uluslararası İlişkileri kafalarında oluşturdukları sonuçlara göre ülke politikasının şekillendirilmesini isteyip televizyonlarda döktürdüklerine aldırmadan yeni yaklaşım içinde olalım diyorum.

Bu hem Türkiye, hem de KKTC için geçerlidir. Avrupa bir zamanlar ona şekil veren büyük gücün, Osmanlı İmparatorluğu olduğunu bilerek, ayağını yorganına göre uzatırdı. Bir zamanlar Roma İmparatorluğunda da gerçekler böyle idi. İngiltere, üzerinde güneşin batmadığı İmparatorluk olduğu zamanda da dünyaya yön veren olarak kabul edilirdi. Şimdi bunun ABD olduğunu uzun bir sürede durumun değişmeyeceğinin hesabını yaparak ama kendi bağımsızlık ve egemenliğimizden kıl payı ödün vermeden ciddi politikalar ortaya koymak durumundayız. Kıbrıs Türküne ve Türkieye değer vermeyen Bush yönetimin artık defetreri dürülmektedir. ABD'ye Clinton Yönetiminin egemen olduğu dönemdeki gibi bakma zamanı geri geldi.

Barack Obama Ortadoğuya yeni bir yaklaşım gösterdi. İddia gerçekleşirse Türkiye burada lider ülkelerden biri olacaktır. Yok sınırlarımızı kapatır ve PKK belâsına odaklanırsak kaybeden yine biz olacağız.Çünkü Türkiye Ortadoğu, Kafkaslarda ve Balkanlarda toplayıcı ülke konumunda olmalıdır. Bunu kabul ederek kadrolarını ortaya koyarak sonuca varabilir.

Ha en önemlisi ABD'de, hem devlet temsiliyetinde, hem de sivil kitle örgütlenmesinde ciddi adım atmak ve Rum-Yunan –Ermeni lobileri ile boğuşmak,yarışmak durumundayız Türkiye ve KKTC olarak.

İşte size "Ali Çınar'ın" yaptığı sunum ve eleştiri. Obama'nın takım oluşturmakta olduğu bugünlerde kendi girişimlerimizi,aydınlatma faaliyetlerimizi de ciddiye alalım derim. Geliniz ABD'den bir ses olan Ali Çınar'ı birlikte okuyalım:

"Amerika'da sizce kaç tane Kuzey Kıbrıs Derneği var? Veya hiç Kuzey Kıbrıs Derneği duydunuz mu? Çevremdeki dostlara sorsam, duyan veya bilen bir elin parmaklarını geçmez.New York merkezli Kıbrıs Türk Yardım Derneği ve New Jersey merkezli Kıbrıs Türk Kültür ve Eğitim Derneği olmak üzere sadece iki dernek var. İkisi de eski dernekler. Ancak, Kuzey Kıbrıs hakkında şu zamana kadar ne bir ciddi faaliyet yapmışlar nede panel... Peki bizim Türk dernekleri ne yapmış bu konuda? Cevabı size bırakıyorum.

Kıbrıs konusu her zaman arka planda kalmış ve unutulmuştur. Türkiye'de yaşadığım zamanlarda bile, Kıbrıs konusunda fazla eğitilmediğimiz için "Yavru Vatan" işte demek dışında, konuları hep geçiştirmişiz.

Sözün özü; Amerika'da yıllardır sözde Ermeni soykırımı ile uğraşmaktan, bizleri ilgilendiren diğer konuları ihmal ettik ve ediyoruz. İşte bunu bilen elin Rumu ve Yunanlısı, hem Amerikan Meclisi'nde, KKTC ve Türkiye aleyhine tasarı çıkarmaya çalışıyor, hem de ufaktan ufaktan protesto mitingleri ile haksız bir davada haklı olmaya çalışıyorlar.

Merkezi New York'ta bulunan 'Cyprus Action Network of America' (CANA) adlı kuruluş, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 34. Yıldönümü vesilesiyle Washington Büyükelçiliğimiz önünde 20 Temmuz 2008, Pazar günü öğleden sonra 2-5 saatleri arasında ülkemiz ve KKTC aleyhinde bir gösteri düzenleyecek.

Türkiye akıllı davransa idi, Rumların yaptığı katliamları soykırım olarak ilan eder ve bügün Ermenilerin bize yapmaya çalıştığını, kanıtları ile bizler tüm kamuoyuna duyurabilirdik. Türk askerinin neden Kuzey Kıbrıs'a girdiğini, doğru dürüst dünyaya anlatamadığımız içın şu anda bunun acısını çekiyoruz.

Amerika'nın önde gelen Türk kuruluşlarının acilen harekete geçerek, bir action planı yapması gerek. Zira, Ermeni konusunda çalışmalar kişisel düzeyde kalmaya devam etse de, Kıbrıs konusunda aynı hatanın yapılmaması gereklidir. Yoksa, 2009 yılında Amerikan meclisinde, Türk askerinin Kıbrıs'tan çıkması için, tezkere sunulursa şaşırmayalım.

Washington, Maryland ve Virgiana'da yaşayan vatandaşlarımızın, bu hafta sonu, büyükelçiliğimiz önünde yapılacak protestoya, Türk ve KKTC bayraklarını açarak karşılık vermesi, varlığımızın her yerde olduğunu göstermesi açısından önem arz etmektedir.Kuzey Kıbrıs Türk derneklerini ve o civarda yaşayan vatandaşlarımızı, pazar günü Washington'da görmek dileği ile..."

İşte bir ses.Internette yazılaırmızı izleyenleri biz de davet ediyoruz.Harekete geçelim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.