İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Ortak görüş "Bulut İnşaat sektörü hatta ülkeyi tehlikeye Sokuyor..."

Ortak görüş "Bulut İnşaat sektörü hatta ülkeyi tehlikeye Sokuyor..."

Günlerdir gündemde üst sıralarda yerini koruyan Bulut İnşaat vakası yetkililerin dikkatini çekti. Basında geniş yer bulan ve yüzlerce konut satın alan vatandaşın mağduriyetinin söz konusu olduğu Bulut İnşaat'taki gelişmeleri kamuoyu yakından takip ediyor.

Yayın Tarihi: 25/04/13 07:23
okuma süresi: 5 dak.
Ortak görüş "Bulut İnşaat sektörü hatta ülkeyi tehlikeye Sokuyor..."
A- A A+
Bulut İnşaat'ın sahibi Temel Bulut'un önce televizyon programında müteahhitlere 12 Milyon TL ödeme yaptığını ve daha sonra basına yaptığı açıklamada bu rakamı 4 Milyon TL belirtmesi üzerine müteahhitler küplere bindi. İki müteaahite ihale edilen ve ödemelerini almadıkları için bir müteahhitin iş bıraktığı diğer müteahhitin de iş yavsaşlattığı şantiyede, Temel Bulut'un açıkladığı ödemelerin hayal olduğu belirtildi.


Verdiği sözleri tutmayan, verdiği çekler sıkça karşılıksız çıkan ve bunu kendi ifadeleri ile ticari bir strateji olarak göstermeye çalışan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut'un şu günlerde KKTC Kimlik kartını almayı beklediği belirtildi . Bulut İnşaat - Temel Bulut vakasının gelinen noktada kamuoyunun takibinden öteye, devletin ilgili birimleri tarafından yakın takibe alındığı ve faaliyetlerinin incelenmeye başlandığı belirtildi. Bu noktada İçişleri ve Yerel Yönetim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun halen Temel Bulut'a KKTC Kimlik Kartı'nı verip vermeyeceği merak konusu.

Bulut İnşaat – Temel Bulut, Sektörü hatta Ülkeyi Tehlikeye Sokuyor...

II. Garry Rob Vakası kapıda mı?

Gelinen noktada, takribi üç ay önce Bulut İnşaat iki müteahhit firmayla sözleşme imzalayarak Lavinium Sitesi'nin tamamlanması için anlaşma yapar. Aradan sadece üç ay geçer ve müteahhit firmaların bir tanesi iş bırakma noktasında diğeri de iş yavaşlatmış durumda. Müteahhit firmalara verilen çekler karşılıksız çıkıyor ve Bulut inşaat kendi takdir ettiği taksitlere bölüp ödemelerine devam etmeye çalışıyor. Son çırpınışlar olarak tanımlayabileceğimiz, Çatalköy mevkiinde bulunan boş arsa üzerine proje üretip, proje üzerinden para toplayıp Lavinium Sitesi inşaatlarına aktarmaya çalışılıyor...

Bir süredir her ticari hareket tabiri caizse VERESİYE...

Bunla da kalmayıp reklamlarla satış hedefleniyor ve henüz tamamlanmamış inşaatlar Aralık 2013 tarihinde teslim vaadiyle pazarlanıyor. Hem de imkansız vaadlerle... Kat irtifa tapu garantisi ile... Tapu Dairesi'ni arayan vatandaşların ise aldıkları cevap bunun imkansız olduğu...

Konuyla ilgili görüşüne başvurulan Bulut İnşaat'tan konut satın alan vatandaşlar, taşaronlar, müteahhitler ve konuyu başından beri takip eden devlet yetkililerin ortak görüşü "Bulut İnşaat – Temel Bulut, Sektörü hatta Ülkeyi Tehlikeye Sokuyor..." bu bağlamda konuyla ilgili gelen soruları harmanlayıp yayınlıyoruz;

VATANDAŞ, TAŞARONLAR, MÜTEAHHİTLER VE YETKİLİLER SORUYOR

  • Basın açıklamalarınızda ve Televizyon programlarında binlerce çalışanınız olduğunu söylüyorsunuz. İstanbul'daki firmanızda kaç kayıtlı çalışanınız olduğunu resmi olarak açıklayabilirmisiniz?

  • İstanbul'da devam etmekte olan projelerinizden, üzerine inşaat yaptığınız arazilerin firmanız adına herhangi bir tapu kaydı var mı?

  • Bugüne kadar Türkiye'de tamamlayıp teslim ettiğiniz ve tapularını verdiğiniz herhangi bir projeniz var mı?

  • Kuzey Kıbrıs'a muhafazakar otel yatırımı maksatlı gelen Temel Bulut, otelle ilgili en küçük bir çalışma yapmadan, orta ölçekli kazancı olan vatandaşları hedefleyen inşaat projelerine neden girdi? İddialar, vatandaştan toplanacak parayla otel inşaatını planlandığı yönünde.

  • 1 Ocak 2012'de alınan bakanlar Kurulu kararı ile vatandaşlık alması uygun görüldüğü halde neden bu tarihe kadar kimliği verilemedi? 1 Kasım 2012 tarihinde İçişleri Bakanlığı'ndan TC Büyükelçiliğine vatandaşlığınızla ilgili sabıka kayıtlarınızın mevcut olup olmadığı soruldu mu? Sabıka kaydında karşılıksız çek cezası bulunduğu için kimliğini alamadığınız doğru mu?

  • Televizyon programında müteahhitlere üç ay içerisinde ödediğinizi açıkladığınız 12 Milyon TL hangi yolla ödenmiş, müteahhitler vergi dairesine halen niye bu rakamı almadıklarını belirtiyorlar. Halen ödediğinizi iddia ediyorsanız bunun dekontunu kamuoyu ile paylaşırmısınız?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.