İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ Hastanesi Dünya Radyoloji Günü Dolayısıyla mesaj yayınladı

YDÜ Hastanesi Dünya Radyoloji Günü Dolayısıyla mesaj yayınladı

YDÜ Hastanesi Dünya Radyoloji Günü Dolayısıyla mesaj yayınladı.

Yayın Tarihi: 09/11/13 14:05
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ Hastanesi Dünya Radyoloji Günü Dolayısıyla mesaj yayınladı
A- A A+

Bugün röntgen ışınlarının, Alman Fizikçi Wilhelm Conrad ROENTGEN tarafından bulunuşunun 118. yılı...


8 Kasım 1895 tarihinde W.Conrad ROENTGEN'in X Işınlarını keşfi ve sağlık alanında kullanıma sunmasının ardından, 8 Kasım tarihi her yıl Dünya Radyoteknoloji-Radyoloji Günü olarak kutlanmaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa (Near East University) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı tüm radyoloji çalışanlarının Radyoloji Günü'nü kutladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkemizde bugüne kadar 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü olarak herhangi bir etkinlik düzenlenmemiştir.Bununda temel nedeni ülkemizde bulunan Radyoloji çalışanları arasında birlik ve beraberliğin sağlanamamış olmasıdır.

Dolayısıyla 8 Kasım Dünya Radyoloji Gününü bundan sonraki yıllarda etkin olarak kutlanabilmesi için Medikal Radyasyon Teknikerleri Derneği'nin kurulduğunun da müjdesi verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı'nın verdiği bilgiye göre mesleki kaliteyi dünya standartlarına getirebilmek ve ülkemizdeki tüm radyoloji çalışanlarını aynı çatı altında buluşturmak için, Kıbrıs Medikal Radyasyon Teknikerleri Derneği'nin ilk adımı Yakın Doğu Üniversite Hastanesi Radyoloji Teknisyenleri olarak atıldığı belirtildi. Ve "Adamızdaki tüm radyoloji çalışanlarını bu oluşum içersinde görmek bizi onurlandıracakdır" diyerek tüm meslektaşlarının Radyoloji Günü kutlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.