İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bulut İnşaat'ın 3.5 Milyon'u aşan borcundan dolayı banka harekete geçti

Bulut İnşaat'ın 3.5 Milyon'u aşan borcundan dolayı banka harekete geçti

Bulut İnşaat, "Evviva Lavinium" sitesindeki izinsiz yolu ve izinsiz 1+1 daireleri ile ilgili Girne Kaymakamlığı harekete geçerken, ipotek karşılığı temin ettiği ve 10 aydır ödemediği borç ile ilgili de Kıbrıs'ta hizmet veren yerel bir bankaya ipotekli olan taşınmaz malın satılması isteğiyle bir dilekçe hazırlayarak Girne Kaza Mahkemesi'ne başvurdu.

Yayın Tarihi: 04/12/13 16:05
okuma süresi: 4 dak.
Bulut İnşaat'ın 3.5 Milyon'u aşan borcundan dolayı banka harekete geçti
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Girne Kaymakamlığı, kanun tanımazlığı nedeniyle Bulut İnşaat'a uyarı yazısı göndermeye hazırlanıyor. Kaymakam Mehmet Envergil, Bulut İnşaat'ın uyarı yazısından sonra da yasaları görmezden gelmesi halinde gerekli yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

BULUT İNŞAAT'IN 3.5 MİLYON'U AŞAN BORCUNDAN DOLAYI BANKA HAREKETE GEÇTİ

Kıbrıs'ta hizmet veren yerel bir bankaya ipotek karşılığı 3 milyon 527 bin 785 TL borç temin eden Bulut İnşaat, ödeme tarihinin 10 ay geçmiş olmasına rağmen borcunu ödemedi.

Bunun üzerine banka, ödenmeyen alacağının tahsili için borca karşılık ipotek olarak gösterilen taşınmaz malların satılması isteğiyle bir dilekçe hazırlayarak Girne Kaza Mahkemesi'ne başvurdu.

KAÇAK YOL KAPATILDI...

Dikmen'e bağlı olan ve Girne Boğazı'nda bulunan Lavinium Sitesi'ne ulaşmak için Bulut İnşaat'ın devletin yetkili organlarından yol yapımı izni almak yerine kaçak yol yapması Girne Kaymakamlığını harekete geçirmiş ve yolun kapatılması ile sonuçlanmıştı.

O günlerde Girne Kaymakamı olan Gürkan Kara bir açıklama yaparak, Bulut İnşaata izinsiz yol yaptığı gerekçesiyle yasal işlem başlatılacağını açıklamıştı.

"YOL AÇILDI" İDDİASINI KAŞİF YALANLADI!

Ardından gazetelere verdiği reklamlarla sözkonusu yolun açıldığını ilan eden Bulut İnşaat'ı Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif yalanlamıştı.

Kaşif, Bulut İnşaat reklamlarında açıldığı iddia edilen yolun açılmadığını söylemiş ve "Biz yolun açılmasına izin vermedik, yol açılsın diye bir müracaat da almadık" demişti.

ENVERGİL: "YOL YAPILMASI MÜMKÜN DEĞİL!"

Bulut İnşaat'ın "yol açıldı" iddiasına ikinci yalanlama Girne'nin Yeni Kaymakamı Mehmet Envergil'den geldi.

Envergil, kaçak yol yapımının durdurulduğunu hatırlatarak, Bulut İnşaat'ın projelerinde yol olmaması nedeniyle yapılmasının mümkün olmadığını anlattı.

GİRNE KAYMAKAMI MEHMET ENVERGİL "OLMAYAN" DAİRELERİN ANAHTAR TESLİMİ...

Öte yandan Bulut İnşaat gazetelere verdiği "Eviva Lavinium" reklamlarında 1+1 dairelerinin anahtar teslime hazır olduğunu duyururken, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Eviva Lavinium'un mimari projesinde 1+1 daireler bulunmadığını, yaptıkları kontroller sonucunda sitede de 1+1 daireler olmadığını vurguladı.

Envergil, Bulut İnşaat'ın izin almadan projede değişiklik yapmayı düşünmesi durumunda buna izin verilmeyeceğini aktardı.

ENVERGİL "UYARILARIMIZI DİKKATE ALMAZSA YASAL YOLA BAŞVURURUZ"

Yol ve 1+1 dairelerle ilgili Bulut İnşaat'a gönderilmek üzere bir uyarı yazısı hazırlandığını anlatan Envergil, "uyarı yazısından sonra da, uyarılarımızı dikkate almazsa yasal yollara başvururuz" dedi.

MİMAR KORYİĞİT: "İMZAM YOK!"

Projenin mimarı Erhun Koryiğit de kendisinin sadece 3+1 apartman dairelerini içeren projenin çizimini gerçekleştirdiğini, gazetelerde çıkan ilanlarda ifade edilen 1+1 ve 2+1 dairelerin kendisinin çizdiği projede yer almadığını kaydetmişti.

3+1 apartman dairesi projesinin nasıl oluyor da 1+1 dairelere dönüştüğüne anlam veremeyen ve bu konuda "imzam yok" diyen Projenin Mimarı Erhun Koryiğit, Mimar Koryiğit söz konusu değişiklikle ilgili olarak kendisine danışılmadığını söylemişti.

Bankanın, ödenmeyen alacağının tahsili için borca karşılık ipotek olarak gösterilen taşınmaz malların satılması isteğiyle bir dilekçe hazırlayarak Girne Kaza Mahkemesi'ne yağtığı başvuru:

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.