İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Meclis Başkanı Siber, Ticaret Odası'nın yeni Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti

Meclis Başkanı Siber, Ticaret Odası'nın yeni Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs'ta barışın iki toplum arasında yapılacağını belirterek, bu toplumların birbirlerini anlaması açısından uluslararası alanlarda seslerini daha fazla duyurmaları gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 07/04/14 14:10
okuma süresi: 4 dak.
Meclis Başkanı Siber, Ticaret Odası'nın yeni Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti
A- A A+

Meclis Başkan Siber, Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın (KTTO) yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

TOROS: "EN BÜYÜK ÖRGÜT"

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, 22 Mart'taki genel kurulda odanın yönetimine seçilen ekip olarak Meclis Başkanı'nı ziyaret ettiklerini belirterek, içinde bulunulan kritik süreçte mümkün olan her yerde işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

KTTO'nun 1958 yılında kurulduğunu ve 3 bin 600 üyesiyle Kıbrıs Türk toplumunun en büyük örgütü olduğunu kaydeden Toros, sadece iş dünyasının değil Kıbrıs Türk toplumunun dünyadaki çıkarlarının lobicisi olma göreviyle hareket ettiklerini belirtti.

İçinde bulunulan çözüm sürecinde, çözüm öncesinde yapılması gereken ön hazırlıklarda, AB yasalarına uyum çalışmalarında lokomotif konumda olduklarını ifade eden Toros, bulunacak siyasi çözümün sürdürülebilir, başarılı, eşitliğe ve ekonomik çıkarlara saygılı bir çözüm olmasına katkı yapmayı istediklerini dile getirdi.

Toros, yönetim kurulu üyeleri hakkında bilgi vererek, Meclis'ten yürütecekleri uyum çalışmaları çerçevesinde gerekli yasal düzenlemelerin ve bürokrasinin senkronize şekilde hayata geçirilmesini talep etti.

Bu süreçte tek ses verebilmek için yoğun istişare içerisinde olmaları gerektiğini dile getiren Fikri Toros, en rasyonel kararların bu yöntemle alınabileceğine inandıklarını da söyledi.

Ticaret Odası Başkanı Toros, tüm temaslarında iki toplumun şartlarının yakınlaştırılması gerektiğini anlattıklarını kaydederek, AB'nin Genişlemeden ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle'yle gerçekleştirecekleri görüşmede de aynı konulara yer vereceklerini ifade etti.

SİBER: "KTTO'NUN BAŞARILARI KKTC'NİN BAŞARISI OLACAK"

Meclis Başkanı Sibel Siber de, KTTO'nun yeni yönetimini kutlayarak, sivil toplum örgütlerinin görevinin amatör ruhla profesyonel işler başarmak olduğunu kaydetti.

KTTO'nun ülkenin değerli ve uluslararası tanınmışlığı bulunan bir örgüt olduğunu ifade eden Siber, odanın başarılarının KKTC'nin başarısı olacağını belirtti.

En üzüldükleri noktanın uluslararası alanda Kıbrıslı Türklerin sesini duyuramaması olduğunu belirten Sibel, "Lobicilik çalışmalarında bugüne kadar çok iyi yol kat etmedik" dedi.

Siber, Meclis olarak kendilerinin de lobicilik çalışmalarına katkı için yola çıktıklarını ve dış ilişkiler komitesi kurduklarını anımsatarak, bu komitenin amacının dünyadaki değişik ülkelerin parlamentolarıyla temas ederek söz haklarının varlığını anlatmak olduğunu ifade etti.

KKTC'nin çözüme giden yolda tanınmayan bir ülke olmasına rağmen bu yolda Kıbrıs Türk toplumunun seçilmiş üyelerinin sesinin seçilmiş üye statüsünde dinlenmesinin kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

"SESİMİZİ DAHA FAZLA DUYURMALIYIZ"

Siber, Kıbrıs'ta iki toplum olduğunu ve barışın da bu toplumlar arasında olacağını belirterek, toplumların birbirlerini anlaması açısından uluslararası alanlarda seslerini daha fazla duyurmaları gerektiğini kaydetti.

Meclis Başkanı Siber, toplumun sesini daha fazla duyurabilmek adına gerçekleştirdiği bir dizi ziyareti anlatarak, buralarda gerçekleştirdikleri resmi temaslarda destek ve anlayış görmekten son derece memnun olduklarını belirtti.

Referandumda yüzde 65 evet diyen bir toplumun sesine kulak vermenin çözüme katkı yapacağını ifade eden Siber, uluslararası muhatapları olan tüm kurumların bunları dile getirmesini istedi.

Siber, Rum toplumuna da bu yönde çağrı yaptığını ifade ederek, bu konuda atılacak adımların güven arttırıcı önlemlere güzel örnek olacağını kaydetti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.