İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Siber: "Müzakere masası yeniden kurulacak, biz bu sorunu çözeceğiz!"

Siber: "Müzakere masası yeniden kurulacak, biz bu sorunu çözeceğiz!"

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber Kıbrıs'ta kalıcı ve federal bir çözüme Kıbrıslı Rumlardan çok Kıbrıslı Türklerin ihtiyaç duyduğunu, bu yüzden müzakere masasının tekrar kurulacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 23/02/15 14:12
okuma süresi: 3 dak.
Siber: "Müzakere masası yeniden kurulacak, biz bu sorunu çözeceğiz!"
A- A A+
Seçimi kazanmaları halinde Kıbrıs konusunda bir atılım grubu oluşturulacağına değinen Siber, "Biz bu sorunu çözeceğiz" dedi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün Boğazköy'deki Oray Sitesi'ni ziyaret ederek bölge sakinleriyle görüştü. Siber'e ziyareti esnasında CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ve Gençlik Örgütü Girne İlçesi eşlik etti. Kıbrıs Türk halkının yaşam kalitesini yükseltmek için aday olduğunu ifade eden CTP-BG adayı Sibel Siber, hak, adalet ve güven duygusunun oluşması halinde sorunların çözümünün çok daha kolay olacağını vurguladı. Halkın bugün şikayet ettiği konuların birçoğunun altında bu sorunların olduğunu kaydeden Siber, ülkede siyaset karnesinin ne kadar düşük olduğunu bildiğini belirtti. Kimsenin dışarıdan gelip bu yanlışları düzeltmeyeceğinin altını çizen Siber, "Bunu yapacak olan kendi halkımızdır. Şikayet ettiğimiz sürekli eleştirdiğimiz kişileri tekrar seçiyorsak, ya bize çaresizlik öğretildi ya da sistemden memnunuz demektir. Değiştirirsek bunun kader olmadığını göreceğiz" diye konuştu.

BAŞBAKANLIK DÖNEMİMDE HİSSETTİKLERİNİZİ HİSSEDECEKSİNİZ

Başbakanlık yaptığı kısa dönemde Kıbrıs Türk halkının siyasete güven duyduğunu dile getiren Siber, güven duygusu, temiz, şeffaf ve hesap verebilir bir siyaset izleyeceklerini belirtti. Toplumsal konulara yönelik çalışma masaları oluşturulacağını ifade eden Siber, bu konuda bazı adayların da aynı cümleleri kurmaya başlamasından memnun olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı'nda oluşturulacak masalarda sadece bürokrat ve siyasilerin olmayacağını, süreçlerin içerisine sivil toplumu da katarak bir ilke imza atacaklarına değinen Siber, bir adayın kendisine yönelik 'cumhurbaşkanlığı icraat makamı değildir' şeklindeki eleştirilerini de yanıtladı. Siber, Meclis Başkanlığı'nın da icraat makamı olmadığı halde altı proje yürüttüklerini hatırlattı.

MASAYI TERK ETME LÜKSÜ YOK

Kıbrıs müzakereleri hakkında da konuşan CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Rum lider Nikos Anastasiadis'in müzakere masasını terk etme lüksü olmamasına rağmen Kıbrıs Türk liderliğinin bu konuda sessiz kalışının da ona ayrıca cesaret verdiğini söyledi. "Masada çözüm iradesi ve uluslararası ilişkileri güçlü bir lider olsaydı, Rum lider masadan kalkma cesaretini gösteremezdi. Ama Ortak Metne zorla imza attığını söyleyen bir lider karşı tarafı cesaretlendirir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.