İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Soyer: "TDP var, UBP var. 'Onlar-Biz' bakışı yanlış"

Soyer: “TDP var, UBP var. ‘Onlar-Biz’ bakışı yanlış”

CTP Mağusa Milletvekili Soyer, koalisyon senaryolarına ilişkin, "DP ile aksaklıkların olduğu malumdur. Ancak TDP var, UBP var. Bilincimiz asla 'onlar ve biz' anlayışı içinde olmamalı. Bu yaklaşım toplumdan uzaklaştırılmalı. Bunun Türkiye'de nasıl bir ayrışmaya dönüştüğü ortada… Kimse 'asla onlarla koalisyon kurmayız' dememeli" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 16/06/15 12:27
okuma süresi: 4 dak.
Soyer: “TDP var, UBP var. ‘Onlar-Biz’ bakışı yanlış”
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Mağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, partinin liderliğine soyunan Talat'ın partinin toparlanmasına büyük katkısı olacağını ancak 'Talat'ın bir büyücü' olmadığını belirterek önemli olanın Talat'ın başkanlığı altında organların verimliliği olduğunu söyledi.

Soyer, "aslolan bugüne kadar sorun olan düşünce üretimindeki kısırlık ve parti organlarının verimliliği" dedi.

Koalisyon senaryolarına ilişkin ise Soyer, "DP ile aksaklıkların olduğu malumdu ancak TDP var UBP var. Bilincimiz asla 'onlar ve biz' anlayışı içinde olmamalı. Bu yaklaşım toplumdan uzaklaştırılmalı. Bunun Türkiye'de nasıl bir ayrışmaya dönüştüğü ortada… Kimse 'asla onlarla koalisyon kurmayız' dememeli" ifadelerini kullandı.

Ferdi Sabit Soyer, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın partiye Genel Başkan olarak dönüşü ardından CTP-BG'nin şekillenişi ile koalisyon senaryolarına değindi.

"Talat büyücü değil"

Kıbrıs TV'de Sevim Basri'nin konuğu olan Soyer şöyle dedi; "Sayın Talat'ın partiyi toparlama noktasında büyük katkısı olacak ama büyücü değildir. Herkesin katılımcı olması gerekir. Önemli olan parti organlarının üretkenliğini artırmak. Talat'ın başkanlığı altında parti organlarının verimliliği artarsa parti, iyi bir yere gidecektir. Önemli olan demokratik açıklık ve canlı siyasal alan yaratmak… Bu olursa ortak akıl temel toplumsal sorunlara yönelik sentezlere ulaşabilir."

Parti meclisine ilişkin ise Soyer, seçilenler kadar seçilmeyenlerin de değerli olduğunu vurgulayarak "117 aday vardı 40 kişi girdi. Haliyle bir kısmı dışarıda kalacaktı. Bunu artık bir irade olarak görmek gerekir" dedi.

"TDP var UBP var. Kimse 'asla onlarla kurmayız' dememeli"

Öte yandan koalisyon senaryolarına ilişkin bir soru üzerine ise Soyer, "DP ile aksaklıkların olduğu malumdur. Ancak TDP var UBP var. Bilincimiz asla 'onlar ve biz' anlayışı içinde olmamalı. Bu yaklaşım toplumdan uzaklaştırılmalı. Bunun Türkiye'de nasıl bir ayrışmaya dönüştüğü ortada… Kimse 'asla onlarla koalisyon kurmayız' dememeli" ifadelerini kullandı.

"Ortak metin ortada"

Kıbrıs sorununa ilişkin ise Soyer, sürecin pozitif bir temelde ilerlediğine işaret ederek "Kıbrıs Türk halkı içinde çözüm konusunda faklı beklentiler var ama ortak paydamız, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun imzaladığı, meclisteki partilerin de desteklediği Şubat 2014 Ortak Metni'dir.. Orada adada sürdürülemez yapıdan söz ediyor. Yani Kuzey'de KKTC, Güney'de Kıbrıs Cumhuriyeti… 74 sonrası bizim durumumuz ve Güney Kıbrıs'ta 64 statükosu… Ortak konsensüsü Sayın Eroğlu değerlendiremedi. Şimdi Sayın Akıncı değerlendirmeye çalışıyor. Bunu ileriye götürmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Soyer, adada Türkçe ve Helence konuşanların bazı şeyleri aşması, normalleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

"EDEK'te kalkan perde sevindirici"

Güney Kıbrıs'ta federal çözüme karşı olduğunu açıklayan EDEK'e ilişkin ise Soyer, bunun kendisini memnun ettiğini zira söylemde federal Kıbrıs deyip arkadan başka iş çevirmek yerine ilk kez Güney'de aşırı sağ dışında bir partinin açıktan karşı olduğunu ifade ettiğini, artık bir perde ardına saklanamayacağını söyledi.

CTP Mağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, "EDEK' te perdenin kalkmasına sevindim. Neticede DİSİ ile AKEL'İn destekleri önemlidir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.