İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Müteahhitler boykotu kaldırdı Bayraktar Ortaokulu'nun önü açıldı

Müteahhitler boykotu kaldırdı Bayraktar Ortaokulu'nun önü açıldı

Mart ayında ikinci kat tavanı zarar gören ve yıkılarak yerine yeni bir bina yapılması kararı üretilen Bayraktar Ortaokulu'nun yeni okul ihalesi 4'üncü denemede hayat buluyor. Müteahhitler Birliği'nin boykot kararı nedeniyle ilk 2 denemede ihaleye hiçbir müteahhit katılmadı, 3'üncü denemde ise bu kez ihale şartnamedeki teknik eksikliklere takıldı. Müteahhitlerin boykotu kaldırması ve şartnamenin düzenlenmesi sonucunda ise 1 Haziran'da sona erecek ihalenin önü açıldı.

Yayın Tarihi: 30/05/16 12:49
okuma süresi: 4 dak.
Müteahhitler boykotu kaldırdı Bayraktar Ortaokulu'nun önü açıldı
A- A A+
Kıbrıs Postası- Meryem Ekinci

Lefkoşa'da 1990'lı yıllarda eğitime başlayan ve mart ayında ikinci kat tavanında meydana gelen çökme ile gündeme gelen Bayraktar Ortaokulu nihayet yenileniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hedefi eğitime ara verilen Bayraktar Ortaokulu'nun 2016-2017 Öğretim Yılı'nı yeni bina ile karşılaması.

Ancak, Bayraktar Ortaokulu'nun yeni binasının yapımı için çıkılan ihale bir türlü sonuçlanamadı, Milli Eğitim Bakanlığı bina için çıkılan ihalenin süresini 4 kez uzatmak zorunda kaldı.

Mayıs ayı boyunca 3 kez ileri bir tarihe ertelenen ihale için bu kez gözler 1 Haziran Çarşamba gününe çevrilirken, bina ihalesine önceleri boykot nedeniyle katılmayan Müteahhitler Birliği bu kez ihaleye olur verdi.

BOYKOT KALKTI, ŞARTNAME DEĞİŞTİ

İhale süreciyle ilgili olarak Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtlayan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bayraktar Ortaokulu yeni bina yapımı inşat işleri ihalesine önceleri boykot nedeniyle katılmadıklarını belirtti.

Ancak 20 gün önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul işlerinin ertelenmemesi amacıyla yaptığı girişim sonucunda birliğin bir tek Bayraktar Ortaokulu için boykotu kaldırdığını vurgulayan Gücafer, bu kez de ihale şartnamesinin yıkım işlerini içermemesi nedeniyle şartname değişikliği yapılması amacıyla ihalenin bir kez daha uzatıldığını kaydetti.

Gürcafer, "Müteahhitler dosyaları aldılar ve projede belli noktaların keşfe girmediğini tespit ettiler. Örneğin yıkım işi. Ve tüzük gereği yazılı açıklama talep ettiler. Bakanlığın yeterince teknik elemanı olmamasından dolayı bir gecikme yaşandı, ihale komisyonu bunu ertelemek zorunda kaldı. 1 Haziran'da teklif verilecek" dedi.

ÖDEMELER BAŞLADI, BOYKOT KALKTI

Öte yandan Gürcafer, Müteahhitler Birliği'nin aldığı boykot kararının da 23 Mayıs Pazartesi gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında kaldırıldığını bildirdi.

Gürcafer, boykot kararının kalkmasında devletin taahhüt ettiği ödemeleri yapmasını gösterdi.

Boykot kararlarında ekonomik protokolün imzalanmamasının gerekçe gösterildiğinin anımsatılması ve protokolün henüz imzalanmadığının vurgulanması üzerine ise Gürcafer, "Boykot kararımızın esas nedeni ödeme yapılmamasıydı. Protokol imzalanmadı ama eylem kararı aldık. Hükümet bir yöntem buldu, bir yol buldu ödemek için" dedi.

YOL İHALELERİNİN ERTELENMESİ TALEP EDİLDİ

Gürcafer, boykotun kalkmasına rağmen müteahhitlerin yol ihalelerinin ise ertelenmesini talep ettiğini bildirdi.

Seyrüsefer harçlarının akaryakıta aktarılmasını da içeren bir dizi yeni düzenlenme üzerindeki çalışmaların tamamlanmadığına işaret eden Gürcafer, şöyle konuştu:

"Bugün yol ihalelerinin ertelenmesini talep ettik. Bu seyrüsefer düzenlemesinden dolayı yakıt fiyatlarında ciddi bir oynama söz konusu ve ihalelerin bedellerini etkileyecek."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.