LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

CTP'den Harmancı'ya 'sabotaj' kokan çelme!

CTP'den Harmancı'ya 'sabotaj' kokan çelme!

Türkiye ile KKTC Devletleri arasında Su Protokolünün imzalanmasının ardından Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Meclisi suyun 'geçiş döneminde' kullanılmasını reddetti. Oylamada TDP'nin ikiye bölünmesi dikkat çekerken CTP oylamada kategorik olarak hayır dedi.

Yayın Tarihi: 09/06/16 07:35
okuma süresi: 3 dak.
CTP'den Harmancı'ya 'sabotaj' kokan çelme!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ulaş Barış / Vatan Mehmet

Belediye Meclisinin kritik kararı sonrası Kıbrıs Postası'na konuşan Başkan Mehmet Harmancı kendisinin en başından beri suyun kararlaştırılan fiyatı konusunda tepkisini ortaya koyduğunu açıklayarak bu konuda mücadele ettiğini, ancak yalnız bırakıldığını söyledi.

Harmancı "bu konuda yalnız bırakıldığımı hissediyorum çünkü bugün karara hayır oyu veren CTP'li arkadaşlar kendi 6 belediyelerine oybirliği ile suya evet demişlerdir. Dolayısıyla bizim aldığımız karardaki tutumlarını sorgulamak lazım" ifadelerini kullanması dikkate çekti.

Harmancı kendisinin oylamada oy hakkını kullanmadığını da belirterek sonucun 10-8 şeklinde tecelli ettiğinin belli olmasından dolayı 'oy kullanmaya gerek görmediğini' ifade etti.

"Size sabotaj yapıldığını mı düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya istinaden Harmancı "o kelimeyi kullanmak istemiyorum ancak keşke eylem birliği içerisinde hareket edilip ortak bir karara varılsaydı diye düşünüyorum. Anlaşılan odur ki bu kararla beni bir nevi 'sen git bu işle savaş' noktasına götürmek istiyorlar ancak suyun müzakeresini yapacak olan ben değilim. Zira ortada bakanlar düzeyinde müzakere edilen ve alınan bir su fiyatı kararı vardır" dedi.

LTB Başkanı "doğal olarak susuzluktan kıvranan bir Lefkoşa varken biz de en azından geçiş döneminde bu suyu kullanmak isterdik ancak meclis bu yönde karar almıştır. Şu dakikadan sonra bu suyu tekrardan nasıl müzakere ederiz bilemiyorum ancak kararla birlikte LTB kısaca '2.30'dan su almaya' hayır demiştir" diye konuştu.

CTP'nin hayır oyunu suya değil suyun fiyatı nedeniyle bu yönde kullandığı, bu konuda müzakere edilmesini talep ettiği belirtilirken Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre Genel Baskan Mehmet AliTalat'ın oylama öncesi CTP'nin Belediye Meclis üyeleri ile görüştüğü ve bu yönde oy kullanılması yönünde telkinde bulunduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz haftalarda Mağusa Belediyesinde CTP'li üyeler söz konusu karara ilişkin evet oyu vermişler, CTP'nin belediyelerinde ise söz konusu karar tümünde de oy birliği ile olmak üzere onaylanmıştı.

İlgili haberler:

Harmancı: "Lefkoşa'nın kobay muamelesi görmesi beni en rahatsız eden konudur"

LTB Belediye Meclisi 'Su'yu reddetti!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.