İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

YDP: "Yavru vatan kavramını şiddetle reddediyoruz"

YDP: "Yavru vatan kavramını şiddetle reddediyoruz"

Kıbrıs Postası'nı ziyaret eden Yeniden Doğuş Partisi yetkilileri Yavru-vatan kavramını şiddetle reddettiklerini ifade ederek, artık bu kavramın sonlandırılması gerektiğini, KKTC'nin Türkiye'den sonra ikinci en yaşlı Türk devleti olduğunu ifade ettiler.

Yayın Tarihi: 04/11/16 07:53
okuma süresi: 7 dak.
YDP: "Yavru vatan kavramını şiddetle reddediyoruz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Kıbrıs Postası'nı ziyaret eden Yeniden Doğuş Partisi yetkilileri Yavru-vatan kavramını şiddetle reddettiklerini ifade ederek, artık bu kavramın sonlandırılması gerektiğini, KKTC'nin Türkiye'den sonra ikinci en yaşlı Türk devleti olduğunu ifade ettiler…

Kıbrıs Postası'nı ziyaret eden Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, YDP Genel Başkanı ve yardımcıları, YDP'nin ilkelerini anlattı.

Yeniden Doğuş Partisi yetkilileri Yavru-vatan kavramını şiddetle reddettiklerini ifade ederek, artık bu kavramın sonlandırılması gerektiğini, KKTC'nin Türkiye'den sonra ikinci en yaşlı Türk devleti olduğunu ifade ettiler…

"YDP'NİN PARTİ KURULTAYI 20 KASIM'DA"

KKTC'nin sorunlarının çözülmeyecek sorunlar olmadığını söyleyen Arıklı, toplumun önüne yeni bir umut koyacak siyasi partilerin iş başına geçmesi gerektiğini belirterek, YDP'nin bu yönde çok ciddi bir yapılanmasının olduğuna vurgu yaptı ve "Yeniden Doğuş Patisi, halkın ihtiyaçlarını ve devletin içinde bulunduğu sorunları çözmeye hazır bir parti olarak halkın karşısına çıktı. Çok ciddi bir yapılanmamız var. Tabanda çok ciddi destek görüyoruz. Tabanda çalışmamız devam ediyor" dedi.

Seçimlere girebilmek için siyasi partiler kanununa göre parti kurultayının yapılması ve olası erken seçimlere de hazır olunması gerektiğine vurgu yapan Arıklı, partinin ilçe örgütlerini kurması gerektiğini belirterek 20 Kasım'da parti kurultayının gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

"BÖLÜCÜ VE AYRIMCILIĞI KÖRÜKLEYEN PARTİ YAFTASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Toplumda YDP'ye yapıştırılmaya çalışılan "Türkiyelilerin partisi, ayrımcılığı körükleyen, bölücü parti" gibi yaftaların olduğunu iddia eden Arıklı, "Biz bu yaftayı şiddetle reddediyoruz. KKTC vatandaşlarının bir bölümünün veya bir kısmının kurduğu partiye kalkıp da bölücü ve ayrılıkçı denmesi bölücülüğün daniskasıdır. Partimizin üye sayısı bini aşmış durumda" şeklinde konuştu.

Arıklı, YDP'nin; bu ülkenin problemlerini kendine dert eden, ülkeye daha iyi bir gelecek düşünen, çocukların geleceği için yola çıkan ve KKTC kimliği taşıyan insanlar tarafından kurulmuş olduğunu belirterek, partiyi kuranları şu şekilde tarif etti: "Kendimizi tarif ederken; biz ötekilerin partisiyiz, sistemin dışladıklarının, ezdiklerinin partisiyiz diye tarif ediyoruz. Bu sistemin dışladıkları, ezdiği, ötekileştirdiği grubun çoğunluğu Türkiye kökenli vatandaşlar ise biz Türkiye kökenli vatandaşların da partisiyiz. Ama aynı şekilde vatandaş olmuş diğer tüm ülke vatandaşlarının da partisiyiz. Yine sistemin dışladığı tüm Kıbrıslı insanların da partisiyiz. Dolayısıyla mevcut düzen partilerinin bize yamalamaya çalıştığı bu yaftayı şiddetle reddediyoruz"

"ÇÖZÜM HAKKINDA BELİRLİ KRİTERLERİMİZ VAR"

Kıbrıs sorununa ve Cenevre'de gerçekleştirilecek zirveye de değinen Arıklı, "Umarım ki Cenevre'de halk için güzel sonuçlar çıkar. Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı'nın, Cenevre'ye gitmeden tüm siyasi partileri çağırıp onlara bilgi vermesi çok daha iyi olurdu. Bizim dışımızdaki siyasi partileri çağırıp onlara bilgi verdi. Daha sonra Sayın Akıncı'dan randevu istedik ancak bize randevu vermedi. Buna rağmen gönül koymuş değiliz. Sayın Cumhurbaşkanına destek beyan ettik. Sayın Akıncı'nın Cenevre'de haklarımızı koruyacağına inanıyoruz" dedi.

Kıbrıs sorununun çözümü hakkında belirli kriterleri olduğunu açıklayan Arıklı, kendi çözüm kriterlerine uygun bir anlaşma paketi ortaya çıkarsa, anlaşmaya tam destek vereceklerini belirterek çözüme 'evet' diyeceklerini söyledi. Aksi halde partinin kriterlerine uygun olmayan bir anlaşma paketi ortaya çıkması durumunda ise Arıklı, kesinlikle tavırlarını son derece sert ve net olarak ortaya koyacaklarını bildirdi.

"İDEOLOJİK OLARAK HERHANGİ BİR YAFTAYI REDDEDİYORUZ"

İdeolojik olarak herhangi bir yaftayı reddettiklerini söyleyen Arıklı, sözlerine şu şekilde devam etti: "Sağ veya sol gibi kavramları reddediyoruz. Bizim iki temel ilkemiz var. Bir tanesi anavatana bağlı olmak, ikincisi ise KKTC'yi yaşatmak. Bu iki ilkeye sahip olan herkese sağ veya sol demeden partimizin kapılarını açtık. Üyelerimizde sadece bu iki şartı arıyoruz. Bunun dışında hiçbir etnik köken, din, düşünce veya mezhep farklılığını asla kabul etmiyoruz. Herkesin bir çiçek olarak bahçemizde barındırmayı düşünüyoruz. İçimizde Kıbrıs kökenli, Azerbaycan kökenli, Kürt kökenli, Çerkez kökenli arkadaşlarımız var. Biz her çiçeğin kokusundan yeni bir aranjman kurmaya çalışıyoruz"

"ANAVATAN İFADESİ BİR VESAYET DEĞİL"

Arıklı, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC'yi eşit bir devlet olarak gördüklerini ve 'anavatan' kelimesini Türkiye Cumhuriyeti'ni KKTC'nin en tabi müttefiki olduğu düşüncesiyle ve Kıbrıslı Türklerin köklerinin Türkiye Cumhuriyeti'nden geldiği düşüncesiyle kullandıklarını belirterek anavatan ifadesinin bir vesayet düşüncesi olmadığına vurgu yaptı.

Yavru-vatan kavramını şiddetle reddettiklerini belirten Arıklı, artık bu kavramın sonlandırılması gerektiğini söyledi. KKTC'nin Türkiye'den sonra ikinci en yaşlı Türk Cumhuriyeti devleti olduğu belirten Arıklı sözlerine şu şekilde devam etti: "Bir dönem kullanılan "yavruvatan" kavramının bir an evvel siyasi literatürden çıkarılması gerektiğini ve KKTC'nin bağımsız ve Türkiye ile mütekabiliyet esasına dayalı ilişkiler kurulması gerektiğini düşünen bir partiyiz. Her alanda mütekabiliyet çok önemli, Türkiye Cumhuriyeti bizi tanıyorsa tanımanın gereklerini yapmalı, aynı şekilde biz de tanınmış bir devlet olmanın inancı ile gereğini yapmalıyız ve devletimize sahip çıkmalıyız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.