İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Rocks Otel izinsiz iskele yapıyor, devlet kurumları göz yumuyor

Rocks Otel izinsiz iskele yapıyor, devlet kurumları göz yumuyor

Girne'de faaliyet gösteren Rocks Otel, denize iskele yapıyor, Girne Kaymakamlığı ve Limanlar Dairesi olaydan habersiz…

Yayın Tarihi: 08/02/17 09:55
okuma süresi: 3 dak.
Rocks Otel izinsiz iskele yapıyor, devlet kurumları göz yumuyor
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Girne'de faaliyet gösteren Rocks Otel, denize iskele yapıyor, Girne Kaymakamlığı ve Limanlar Dairesi olaydan habersiz…

Kıbrıs Postası'na açıklama yapan Girne eski Kaymakamı Mehmet Envergil ise denize yapılan yapılardan Limanlar Dairesi'nin sorumlu olduğunun altını çizerek, yapıların denetimi ve güvenliğinden ise Limanlar Dairesi yanı sıra Kaymakamlık, Çalışma Dairesi ve belediyenin de sorumlu olduğunu ifade ederek "Devlet kurumları çoğu zaman büyük işletmelerin izinsiz yapılarına göz yumuyor" dedi.

Girne Kaymakamlığı ise konu hakkında herhangi bir bilgi vermedi…

Girne'de faaliyet gösteren Rocks Otel, ummalı bir çalışmayla Girne Kaymakamlığı'ndan ve Limanlar Dairesi'nden izin almaksızın yeni iskele yapmaya başladı. İskelenin yapım çalışmaları sürerken Kıbrıs Postası'nın bilgi almak için ulaştığı Limanlar Dairesi, Rocks Otel'in iskele yapımı için izin alınmadığını açıklarken Girne Kaymakamlığı ise konu ile ilgili bilgi vermedi.

ENVERGİL: "LİMANLAR DAİRESİ'NİN SORUMLULUĞUNDA…"

Girne eski Kaymakamı Mehmet Envergil ise konu ile ilgili yaptığı açıklamasında denize yapılan iskelelerin izinlerinden ve denetlenmesinden Limanlar Dairesi'nin sorumlu olduğunun altını çizerek, "Denize dolgu veya iskele yapımı için izin veren Limanlar Dairesi'dir. Öncelikle iskele yapacak olan işletme Limanlar Dairesi'ne başvurur. Başvuru koşulları değerlendirilmesinin ardından uygun görülürse Bakanlar Kurulu'ndan çıkan karar ile iskele yapımı izni verilir" dedi.

"CAN GÜVENLİĞİ İÇİN DENETİMLERİN YAPILMASI GEREKİR"

İskele yapımı için Bakanlar Kurulu'nun kararının verilmesi gerektiğine vurgu yapan Envergil, iskele yapımı için mimar ve mühendisler tarafından çıkarılacak plan ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Mimar ve mühendisler tarafından çıkarılacak planın uygulanmasının Limanlar Dairesi ve Kaymakamlık tarafından denetlenmesi gerektiğini belirten Envergil, "Yapılacak olan iskele, hem doğayı bozmaması hem de can güvenliği için uygun olarak yapılmalıdır. Bunun denetlenmesi de Limanlar Dairesi yanı sıra Kaymakamlık, Çalışma Dairesi ve hatta Belediye ile birlikte hareket edilerek yapılmalı. İskelenin yapım sürecinde işçilerin canlarının korunması ve daha sonra iskelenin kullanıma başlanması sonrasında çökmemesi için önlemler almak ve imar planına uygun yapılması tüm devlet kurumlarının görevidir" şeklinde konuştu.

"DEVLET KURUMLARI GÖZ YUMUYOR"

Denize izinsiz yapılan yapıların denetlenmeden ve izin alınmadan yapıldığını belirten Envergil, "Devlet kurumları çoğu zaman bu tür izinsiz yapılara, büyük ve güçlü işletmeler olduğu için göz yumuyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.