İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

PollMark`a göre Eroğlu kan kaybediyor, Talat yükselişte

PollMark`a göre Eroğlu kan kaybediyor, Talat yükselişte

<P><SPAN style="WIDOWS: 2; TEXT-TRANSFORM: none; TEXT-INDENT: 0px; BORDER-COLLAPSE: separate; FONT: medium 'Times New Roman'; WHITE-SPACE: normal; ORPHANS: 2; LETTER-SPACING: normal; COLOR: rgb(0,0,0); WORD-SPACING: 0px; -webkit-border-horizontal-spacing: 0px; -webkit-border-vertical-spacing: 0px; -webkit-text-decorations-in-effect: none; -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px" class=Apple-style-span><SPAN style="FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 13px" class=Apple-style-span>Yapılan saha araştırmalarında seçimin mevcut <STRONG>Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat</STRONG> ile <STRONG>Başbakan Derviş Eroğlu</STRONG> arasında geçmesi bekleniyor. Anketlere göre, "<STRONG>Ya dün ya dünya</STRONG>" sloganıyla bağımsız aday olan Talat, UBP'nin adayı Eroğlu ile arasındaki farkı kapattı.<SPAN class=Apple-converted-space> </SPAN></SPAN></SPAN></P> <P><SPAN style="WIDOWS: 2; TEXT-TRANSFORM: none; TEXT-INDENT: 0px; BORDER-COLLAPSE: separate; FONT: medium 'Times New Roman'; WHITE-SPACE: normal; ORPHANS: 2; LETTER-SPACING: normal; COLOR: rgb(0,0,0); WORD-SPACING: 0px; -webkit-border-horizontal-spacing: 0px; -webkit-border-vertical-spacing: 0px; -webkit-text-decorations-in-effect: none; -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px" class=Apple-style-span><SPAN style="FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 13px" class=Apple-style-span><SPAN class=Apple-converted-space><STRONG>Zaman Gazetesi</STRONG>'nde yer alan anket Kuzey Kıbrıs'ta yaşanan Cumhurbaşkanlığı sürecine ışık tutuyor.</SPAN></SPAN></SPAN></P>

Yayın Tarihi: 11/04/10 16:08
okuma süresi: 3 dak.
PollMark`a göre Eroğlu kan kaybediyor, Talat yükselişte
A- A A+

PollMark'ın, 3-5 Nisan 2010 tarihleri arasında yaptığı ankette, Eroğlu yüzde 35,9, Talat ise yüzde 34,1 oranında oy aldı.

PollMark Araştırma Şirketi, 3-5 Nisan 2010 tarihleri arasında yaptığı saha araştırmasında ada halkına 18 Nisan seçimlerinde kime oy atacaklarını sordu. Sonuçlar, adaylar arasında büyük bir fark göstermese de mevcut Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, Eroğlu ile arasındaki farkı bir puana kadar indirdiğini gösteriyor. Ankete göre seçmenlerin yüzde 35,9'u Eroğlu derken yüzde 34,1 de Talat dedi. Aynı şirketin şubat ayında yaptığı ankette Eroğlu, yüzde 37,7 evet alırken, Talat ise yüzde 24,8 almıştı.

Son yapılan anketlere göre Talat'a oy vereceğini belirtenlerin oranı şubat ayından bu yana yaklaşık yüzde 10 arttı. Buna karşılık, Eroğlu'na oy vereceğini belirtenlerin oranı düşmekle birlikte hâlâ Talat'ın yaklaşık 1 puan üzerinde. Şubat ayından bugüne kararsız oranı oldukça azalmış, oy kullanmayacağını belirtenler de eklendiğinde yüzde 26,7'ye karşılık geliyor. Anket uzmanları bu oranın biraz daha düşeceğini tahmin ediyor.

Adaylarla ilgili kadınlar arasında kararsız oranının çok yüksek olduğu gözleniyor. Seçimin bundan sonraki bölümünün kadınların ne yönde tercih geliştirecekleri ile şekilleneceği anlaşılıyor.

Talat'ı, gençler; Eroğlu'nu ise orta ve ileri yaşlılar desteklerken, Talat, yüksek eğitimliler; Eroğlu ise düşük ve orta eğitimliler tarafından destekleniyor.

PollMark Kimdir?

  • POLLMARK, sosyal ve iktisadi bilimlerin değişik alanlarından bir grup akademisyenin kurduğu bir araştırma, eğitim ve danışmanlık şirketidir. Şirketin kuruluş tarihi Ağustos 2003 olmakla birlikte, kurucuları ve çalışanları daha önce değişik şirket ve kurum bünyelerinde araştırma, eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde yoğun olarak bulunmuşlardır.

  • POLLMARK müşteri odaklı ve tam hizmet anlayışıyla çalışan bir şirkettir. Araştırmalar, eğitim hizmetleri ya da danışmanlık hizmetleri müşteri dışındaki kişi ve kurumların kullanabilecği standart bilgileri içermez. Sunulan hizmetlere ait tüm evreler POLLMARK bünyesinde gerçekleştirilir.

  • POLLMARK araştırma sektöründe uzman kişilerden oluşan yapısı ve deneyimi ile güvenilir bilgi üretmeyi kendine misyon olarak seçmiştir. Güvenilir bilgi, araştırma hizmetleri kadar eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin de temelini oluşturmaktadır.

    PollMark'la ilgili daha ayrıntılı bilgiyi PollMark adresinden alabilirisiniz.

  • #mesajınızvar
    Levent ÖZADAM'dan
    #mesajınızvar
    Gözden Kaçmadı
    #gozdenkacmadi

    En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

    Yorumlar

    Dikkat!
    Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.