İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Müzakerelere devam

Müzakerelere devam

<P>Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin dünya kamuoyunun beklediği şekilde devam edeceğini söyledi.Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Kıbrıs Türk halkı adına Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu müzakere masasında görmek isteyenlerin, aynı zamanda bu müzakere masasında son 7 senedir güçlü bir iradede bulunan ve olumlu tavrını gösteren Kıbrıs Türk tarafının cezalandırılmasına bir son vermesi gerektiğini ifade etti.</P>

Yayın Tarihi: 24/04/10 07:20
okuma süresi: 6 dak.
Müzakerelere devam
A- A A+

Davutoğlu, uluslararası topluma, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonları kaldırma çağrısını ve Türkiye'nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olacağını da yineledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Türkiye Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı'ndaki görüşmelerinin ardından basına açıklama yaptı.

EROĞLU: "MÜZAKERELERLE İLGİLİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTIK"

Eroğlu açıklamasında, ziyaretinden dolayı Davutoğlu'na teşekkür etti ve önümüzdeki günlerde olası müzakerelerle ilgili de durum değerlendirmesinde bulunduklarını açıkladı.

Kendisi Cumhurbaşkanı olduktan sonra da müzakerelerin devam edeceğini, müzakereler devam ederken de Anavatan Türkiye ile işbirliği içerisinde olacağını söylediğini hatırlatan Eroğlu, "Bugün ilk işbirliğimiz, ilk görüşmemiz gerçekleşmiştir. Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz" dedi.

Eroğlu, müzakerelerin dünya kamuoyunun beklediği şekilde devam edeceği mesajını dünya kamuoyuna vermek istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Müzakereleri ekibimizle birlikte devam ettirme kararlılığımız Sayın Bakan'a da bu vesileyle duyurulmuştur. Zaten dünya kamuoyuna da vermiş olduğumuz mesajlarda, biz masadan kaçan taraf olmayacağımızı, parametreler ortadadır. KKTC halkının beklentileri de ortadadır. Bu beklentileri de dikkate alarak Anavatan Türkiye ile müzakereleri sürdürme kararlılığımızı bir kere daha Sayın Bakanla birlikte teyit etmiş bulunuyoruz."

Davutoğlu'na ve Türkiye hükümetine teşekkür eden Eroğlu, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini ilk günden arayarak tebrik etmesinden dolayı teşekkür etti ve Davutoğlu'nun saygılarını iletmesini istedi.

DAVUTOĞLU

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, konuşmasında, anlamlı ve tarihi günün, kendisi ve heyeti için de büyük bir onur olduğunu ifade ederek "Ben size Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Başbakanımızdan Türkiye'deki 72 milyon kardeşimizden selamlar getirdim. Size ve bütün Kuzey Kıbrıs Türk halkına…" diye konuştu.

Davutoğlu, Kıbrıs Türk halkının seçimlerdeki demokratik olgunluğuyla dünyaya iradesini gösterdiğini belirterek, halkı tebrik etti.

Bu demokratik geleneğin KKTC'nin devlet geleneğiyle bütünleşmesi halinde, Cumhurbaşkanı Eroğlu'na bundan sonraki görevine en büyük destek, en temel güç kaynağı olacağını kaydeden Ahmet Davutoğlu, Eroğlu'nu tebrik ederek çalışmalarında başarı diledi.

"HALKIN ÇABA VE İRADESİ SAYIN CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLECEK"

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun seçimden önce ve sonra defalarca, Kıbrıs'ta müzakerelerin aktif şekilde devam ettireceğini hep gündemde tuttuğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Buna rağmen uluslararası camiada bu müzakerelerle soru işareti uyandırma çabaları olmuştur. Bugün biz burada bir kez daha teyiden söylüyoruz. Ve Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim sonrasında da defalarca söylediği gibi ve bütün temaslarında da vurguladığı gibi, Kuzey Kıbrıs Türk halkının adil ve kapsamlı bir barış yönündeki çabası ve iradesi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından her zaman en güçlü şekilde temsil edilecektir. Bizim buna inancımız tamdır. Kendileri bugün de bildiğim kadarıyla BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon bir görüşme gerçekleştirecekler. Ve bu uluslararası topluma buradan verdikleri temas, bu müzakerelerin adil ve kapsamlı barış yönünde sürdüreceği mesajıdır."

"ULUSLAR ARASI TOPLUMUN DA BİZE MESAJ BORCU VAR"

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslararası toplumun da kendilerine bir mesaj borcu olduğunu ifade ederek, "Bize ve Kıbrıs Türk halkına… 2004 referandumunda çözüm yönünde açık irade göstermiş olan Kıbrıs Türk halkına yönelik izolasyonların sürüyor olmasının hiçbir gerekçesi yoktur. Aksine bu izolasyonların kalkması bir ahlaki sorumluluktur" dedi.

Davutoğlu, bugün Kıbrıs Türk halkı adına Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu müzakere masasında görmek isteyenlerin, aynı zamanda bu müzakere masasında son 7 senedir güçlü bir iradede bulunan ve olumlu tavrını gösteren Kıbrıs Türk tarafının cezalandırılmasına bir son vermesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, her uluslararası forumda bunu dile getirdiklerini belirterek, şunları ifade etti:

"HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ"

"Bu son derece haklı bir taleptir. Ve artık gündem daha da fazla kalması gereken bir taleptir. Biz her ne surette olursa olsun, her zaman olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk halkının ve onun iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu'nun yanında olacağız. Müzakereleri teşvik etmeye, müzakerelerde her tür desteği sağlamaya devam edeceğiz ve bütün dünyaya da, Güney Kıbrıs Rum kesimine de buradan bu müzakerelerde ciddi bir şekilde barış yönünde ve daha fazla oyalanmaya gerek kalmaksızın en kısa zamanda bir çözüm ulaşmak gayret sarf etmeye davet ediyoruz.

Bu güçlü iradeyi vurguladınız Sayın Cumhurbaşkanım. Türkiye de bu güçlü iradenizin yanında olacaktır. Ben bir kez daha tebrik ediyorum. Görevinizin size, ailenize, Kıbrıs Türk halkına ve bütün Türk Milleti'ne hayırlı olmasını diliyorum. Tebrik ederim."
tak

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.