İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

TED Koleji Açılıyor

TED Koleji Açılıyor

<P>Türk Eğitim Derneği (TED) Kuzey Kıbrıs Koleji, 2010-2011 Öğretim yılında eğitime başlamaya hazırlanıyor.</P>

Yayın Tarihi: 07/05/10 07:21
okuma süresi: 5 dak.
TED Koleji Açılıyor
A- A A+

Türk Eğitim Derneği (TED) Kuzey Kıbrıs Koleji, 2010-2011 Öğretim yılında eğitime başlamaya hazırlanıyor.

Türkiye'de 82 yıllık köklü bir geçmişi olan ve farklı şehirlerde toplam 22 okulu bulunan TED, 23. okulunu Lefkoşa'da Fuar Alanı arkasında açacak.

Okula ilk yıl Anaokul, İlkokul (1.-5. sınıflar) ve Ortaokul (6. sınıf) için öğrenci alınacak.

4, 5 ve 6. sınıflara alınacak öğrenciler sınavla belirlenecek. Sınav, 30 Mayıs'ta yapılacak.

İnşaatı yaz aylarında tamamlanması hedeflenen okulun, Lefkoşa Yenişehir'de, Atatürk Caddesi'ndeki İrtibat Bürosu'nda bugünden itibaren başvuru kabul edilmeye başlandı. İrtibat Bürosu'nda, okulla ilgili bilgi de veriliyor.

16 BİN 500 METREKARE KAPALI ALAN… İNŞAAT YAZ DÖNEMİNDE TAMAMLANACAK

TAK muhabirinin TED Kuzey Kıbrıs Koleji İrtibat Bürosu yetkililerinden aldığı bilgiye göre inşaatı planlandığı şekilde devam eden ve yaz döneminde tamamlanacak olan TED Kuzey Kıbrıs Koleji Kampusu, 30 dönüm arazi üzerine kurulu 16 bin 500 m² kapalı alanıyla okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde hizmet verecek.

Kampus, 2010-2011 öğretim yılında; 80 öğrenci kapasiteli ana okul binası, 360 öğrenci kapasiteli ilkokul binası, 216 öğrenci kapasiteli ortaokul binası, idari bina, yemekhane, açık oyun ve spor alanlarıyla faaliyete geçecek.

Takip eden 2 yıl içerisinde ise 384 öğrenci kapasiteli lise binası, kapalı spor kompleksi, öğretmen lojmanı inşaatları tamamlanacak.

Okula alınacak öğrenci sayısı henüz açıklanmazken; ilk yıl için toplam 50 civarında öğretmen alınmasının hedeflendiğini belirten TED yetkilileri, bunun için ilk dönem başvuruların tamamlandığını; gerek KKTC gerek Türkiye'den öğretmenlerin yaptığı başvuruların değerlendirilmekte olduğunu kaydettiler.

ANAOKUL VE İLKOKULA 4 HAZİRAN, ORTAOKULA 28 MAYIS'A KADAR BAŞVURU

TED Kuzey Kıbrıs Koleji Anaokulu ve İlkokulu'na aday başvuruları 4 Haziran'a; Ortaokul 6. sınıflar için aday başvuruları ise 28 Mayıs'a kadar yapılabilecek.

Başvurular, İrtibat Bürosu veya (www tedkuzeykibris com) adresinden ulaşılabilecek başvuru formu doldurularak yapılabiliyor.

SINAV 30 MAYIS'TA

4, 5 ve 6. sınıflara yönelik öğrenci alım sınavı, 30 Mayıs'ta tek oturum halinde yapılacak. Sınav KKTC müfredatı üzerinden yapılacak, ancak sınav konuları daha sonra açıklanacak.

Okulun fiziki yapısı ve teknolojik donanımıyla, öncelikle öğrenciler için güvenli bir öğrenme ortamı sağlayarak öğrencilerin zihinsel, duygusal, fiziksel ve sosyal gelişimini destekleyecek ve onları gelişmeye teşvik edecek şekilde tasarlandığını anlatan TED yetkilileri, eğitim programlarıyla ilgili bilgiler de verdiler.

EĞİTİM PROGRAMLARI

TED Kuzey Kıbrıs Koleji'nde, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öngörülen okul öncesi eğitim programının, TED okullarına özel okul öncesi etkinlik programlarıyla zenginleştirilerek uygulanacağını belirten yetkililer, ilkokulda; Bakanlığın öngördüğü öğretim programları ile TED'in diğer okullarında uygulanan programların, çok sayıda ve çeşitli seçmeli ders olanaklarıyla zenginleştirilerek uygulanacağını kaydettiler.

Ortaokulda ise Bakanlık tarafından öngörülen öğretim programlarının yanı sıra, öğrencileri lisede takip edecekleri uluslar arası programlara hazırlamak üzere takviye programlar uygulanacağını da belirttiler.

ÖĞRENİM ÜCRETİ

TED Kuzey Kıbrıs Koleji'nin 2010-11 Öğretim Yılı öğrenim ücreti ana okullar için yıllık 8 bin TL, ilkokul ve ortaokul için 10 bin TL olarak belirlenirken; haziran ayında yapılacak kayıtlarda peşin ödemeye yüzde 7, Temmuz'da ise yüzde 5 indirim uygulanacağı, servis ve yemek ücretlerinin ise daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.