İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Çevre Yılı" nedeniyle fidan dikimi etkinliği

"Çevre Yılı" nedeniyle fidan dikimi etkinliği

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı 2011 ılının "Çevre Yılı" ilan edilmesinin ardından ilk faaliyetini Cumhuriyet Parkı'nda fidan dikimi etkinliğiyle gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 12/01/11 14:11
okuma süresi: 2 dak.
"Çevre Yılı" nedeniyle fidan dikimi etkinliği
A- A A+

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Orman Bakanlığı'nın hediye ettiği fidanların dikildiği etkinliğe Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, bakanlık personeli ve Necati Taşkın İlkokulu'ndan bazı öğrenciler de katıldı.

Etkinlikte Cumhuriyet Parkı'na 250 adet fidan dikilirken,15 gün içerisinde toplamda bin adet fidan dikilmesi hedefleniyor.

DÜRÜST

Etkinlikte konuşan Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, bu yılı "Çevre Yılı" ilan ettiklerine işaret ederek, çevre örgütleri, kurum ve kuruluşlarla birlikte KKTC'nin nasıl daha temiz, yeşil ve güzel olacağı yönünde faaliyetler yapacaklarını anlattı.

Zaman içinde ilgiye muhtaç hale geldiğini kaydettiği Cumhuriyet Parkı'nda "Çevre Yılı"nın ilk etkinliğini gerçekleştirmeye karar verdiklerini dile getiren Dürüst, "Çevre Yılı" çerçevesindeki çalışmaların süreceğini, her ay 4 veya 5 aktivite düzenleyeceklerini söyledi.

Halkın çevreye yönelik duyarlılığını artırmak ve gelecek nesillere bırakılabilecek en büyük mirasın çevre ve doğa olduğunun mesajını vermek için etkinlikler yapacaklarını ifade eden Dürüst, çevrenin turistlerin beğenisini kazanabilmek açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Dürüst hedeflerinin; çocukların ve halkın çevre duyarlılığını artırmak ve çevre bilincini elde etmelerini sağlamak olduğunun da altını çizdi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.