İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Dürüst, okullardaki hademe eksikliği konusunda topu Maliye Bakanlığı'na attı

Dürüst, okullardaki hademe eksikliği konusunda topu Maliye Bakanlığı'na attı

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, ülke genelindeki okullarda yaklaşık 60 hademe eksiği bulunduğunu dile getirerek, bunun giderilmesi için Maliye'den yetki beklediğini belirtti. Bakanlıktan verilen bilgiye göre; Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, bu sabah, BRT ekranlarında yayınlanan "Sabah Haber" programına katılarak soruları yanıtladı.

Yayın Tarihi: 03/10/11 17:48
okuma süresi: 4 dak.
Dürüst, okullardaki hademe eksikliği konusunda topu Maliye Bakanlığı'na attı
A- A A+

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, yeni eğitim yılına okulların bazı ufak tefek sıkıntılarla açıldığını, ancak yaptıkları müdahalelerle bu sıkıntıların büyük çoğunluğunun giderildiğini, artık hedefin tam gün eğitim olduğunu vurguladı.

Dürüst, "Ülkede tam gün eğitime geçebildiğimiz zaman kamuda da mesai saatleri istenilen düzene oturmuş olur. Eğitimde tam gün olmadan kamuda mesainin tam güne yayılması zor gerçekleşir" dedi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre; Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, bu sabah, BRT ekranlarında yayınlanan "Sabah Haber" programına katılarak soruları yanıtladı.

Dürüst, okulların her yıl olduğu gibi, bu yıl da bazı sıkıntılarla açıldığını ama bugün itibari ile sıkıntıların minimize edildiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Asıl sıkıntı; sistemin yerleşmesinde yaşadığımız sıkıntılar. Maalesef bazı okullarımız eğitim - öğretim yılına eksik öğretmenlerle başlamak zorunda kaldı. Ama burada süreç geç işlediği için bu sorunlar yaşandı. Çünkü birçok öğretmenimiz kırsaldan merkeze nakil hakkını kullandı. Biz de boşalan yerler için Kamu Hizmeti Komisyonu'ndan öğretmen istedik. Sınavların yapılması, sınavlara itirazlar, sonuçların açıklanması ve mülakat süreleri işin içine girince süreç uzadı. Ve maalesef okullar eksik öğretmenlerle açıldı. Ama bugün itibariye bu sorun ortadan kalktı."

İlköğretimde öğretmen eksikliğinin büyük ölçüde giderildiğini kaydeden Dürüst, ortaöğretimde de geçen hafta Cuma gününden itibaren sıkıntının aşılmaya başlandığını söyledi.

Bakan Dürüst, okullarda kitap eksikliği bulunmadığını, ancak bazı okulların depodan kitaplarını aldırtmamış olabileceğini belirterek, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği'nin eylemi nedeniyle bazı okullarda hala inşaatların devam ediyor olmasının da kendisini üzdüğünü kaydetti.

"60 HADEME EKSİK"

Ülke genelindeki okullarda yaklaşık 60 hademe eksiği bulunduğunu dile getiren Dürüst, bunun giderilmesi için Maliye'den yetki beklediğini belirtti.

Eğitimde yaşanan eksiklikleri, "değişen dünya koşullarının gerekleri" olarak nitelendiren Dürüst, "Değişen koşullar yeni ihtiyaçlar doğuruyor. Bu da normaldir" dedi.

Yapılan yönlendirmeler sonucu meslek liselerini tercih eden öğrenci sayısında sürekli artış yaşandığına dikkati çeken Dürüst, bunun sevindirici olduğunu ancak meslek liselerinde de altyapı eksikliği bulunduğunu, bunun giderilmesi için de yeni projeler ürettiklerini söyledi.

Kemal Dürüst, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi'nin yeni yılda bir kampusa kavuşturulması için çalıştıklarını da kaydetti.

Bütçede Maliye'den sonra en büyük payı Eğitim Bakanlığı'nın aldığına dikkati çeken Dürüst, buna rağmen eğitim yatırımlarında yaşanan sıkıntıları çözmeyi görevi bildiklerini vurguladı. Dürüst, ayrıca spor bütçesini okulların spor alt yapılarının geliştirilmesi için kullanmaya başladıklarını, bunun da ülke sporuna katkı koyacağını anlattı.

ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞI

Milli Eğitim Bakanı Dürüst, başka bir soruya karşılık öğrenci taşımacılığındaki tartışmalarla ilgili düşüncelerini de paylaştı.

Dürüst, eğitimi dönüştürecek temel girişimin tam gün eğitim olduğuna vurgu yaparak, tam gün eğitimin, kamudaki mesai saatlerinde de dönüşümü beraberinde getireceğini söyledi.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Dürüst bu arada; Gazimağusa, İskele ve Lefkoşa bölgesindeki spor ve okul yatırımlarına dikkati çekerek, "bölgecilik yapıldığı" iddialarını reddetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.