İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Amcaoğlu Dipkarpaz Belediyesi'ni ziyaret etti

Amcaoğlu Dipkarpaz Belediyesi'ni ziyaret etti

<P>Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci'yi ziyaret etti.</P>

Yayın Tarihi: 23/12/11 17:58
okuma süresi: 3 dak.
Amcaoğlu Dipkarpaz Belediyesi'ni ziyaret etti
A- A A+

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci'yi ziyaret etti.

DEMİRCİ

Belediyede gerçekleşen ziyarette Mehmet Demirci, Dipkarpaz'ın başıboş "hür eşeklerin" ekili alanlara zarar vermesi nedeniyle tarımla ilgili sorunlar yaşadığını ifade ederek, 35 yıldır süren bu soruna çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Belediye başkanı Demirci, sorunun çözümüne ilişkin bir öneri sunduklarını, 1974 öncesinde Rumlar tarafından tellendirilen araziye duvar çekmek suretiyle eşeklerin bu bölgeye alınarak sorunun halledilebileceğini, söz konusu arazinin de herhangi bir kişinin üzerine tapulu olmadığını ifade etti.

Konunun basit bir problem olmadığına vurgu yapan Demirci, eşeklerin Karpaz bölgesinin canını yaktığımı, Dipkarpaz'dan sonra bölgedeki civar köylere de dağıldıklarını anlattı.

Demirci, eşeklerin üremesinin de kontrol altına alınması gerektiğine işaret etti.

AMCAOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu da, sorunları yerinde görerek çalışmaları yoğunlaştırmak amacıyla bölgeye ziyaret gerçekleştirdiğini kaydetti.

Karpaz bölgesinin üretimdeki önemine dikkat çeken Amcaoğlu, üreticilerin sorunlarına çözüm bulmanın görevleri olduğunu söyledi.
Bölgenin yapısı itibarıyla istihdamın ciddi bir sorun olduğunu kaydeden Amcaoğlu, gençlerin kendi işlerini kurarak üretimde yer almalarını sağlamak amacıyla bakanlığının teşvik programları uyguladığını kaydetti.
Fareyle mücadele konusundaki çalışmaları anlatan Amcaoğlu, yerel yönetimlerin de ciddi desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Amcaoğlu, "hür eşeklerle" ilgili olarak da, çok ciddi bir proje hazırlayarak eşekleri kontrol altına almak gerektiğini kaydetti.

Tarım Bakanı Amcaoğlu, sivil toplum örgütlerinin hassasiyetlerinin de dikkate alınarak, bilirkişilerle tartışılıp en doğru projenin uygulanacağını belirtti.

Amcaoğlu, hazırlayacakları projenin; eşeklerin koşullarını iyileştirecek ve üretime zararın engelleneceği bir proje olacağını, itlafın söz konusu olmadığını söyledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.