İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Eroğlu: "2014'de gelecek su, Kıbrıs Türkü'ne hayat katacak"

Eroğlu: "2014'de gelecek su, Kıbrıs Türkü'ne hayat katacak"

<P>Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Anamur'dan 2014'de gelecek suyun, Kıbrıs Türkü'ne hayat katacağını belirtti.</P>

Yayın Tarihi: 16/04/12 16:04
okuma süresi: 3 dak.
Eroğlu: "2014'de gelecek su, Kıbrıs Türkü'ne hayat katacak"
A- A A+

Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC'de temaslarda bulunan Anamur Turizm ve Kültür Derneği'ni kabul etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü'nün Anamur ile teşkilat yıllarına dayanan gönül bağları bulunduğunu söyledi. Eroğlu, günümüzde ise Anamur'dan KKTC'ye su getirilmesi projesinin başlatıldığını kaydetti.

Eroğlu, KKTC'nin en büyük sorunlarından birinin de su sorunu olduğuna işaret ederek, mevcut iklim koşullarında üretim yapılabilmesi için teşvik primleri ve kuraklık tazminatları ödediklerini söyledi.

Türkiye'den suyun gelişiyle kuraklıktan kurtulacaklarını, hatta sulu ziraata geçebileceklerini kaydeden Eroğlu, gelecek suyun turizm ve üniversite sektörüne de katkısı olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Anamur ile KKTC arasında ulaşım bakımından bir bağın kurulmasının fevkalade önemli olduğunu kaydetti.

Anamur Turizm ve Kültür Derneği'nin çalışmalarının her geçen gün gelişen Anamur'a hayat vereceğini söyleyen Eroğlu, bölgeye inşa edilen Gazi Paşa Havaalanı'nın kargo uçaklarının da kullanabileceği hale getirilmesi temennisinde bulundu.

Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fuat Uğur da konuşmasında derneğin bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri ve KKTC ile müşterek çalışma imkanları oluşturulmasına yönelik istek ve önerilerini dile getirdi.

Uğur, Anamur'un kaynak sularının yakın bir gelecekte yavru vatan Kıbrıs'a ulaştırılmasından dolayı tüm yöre halkının büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Uğur, Anamur'daki bir parka Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın adının verileceğini kaydetti.

Anamur'un KKTC'ye en yakın nokta olmasına rağmen bugüne kadar ekonomik ilişkilerde istenilen düzeyde gelişme sağlanamadığını kaydeden Uğur, "KKTC tarımına hayat verecek su temini projesinin tamamlanmasıyla birlikte tarımda ortak üretime ve yatırımlara yönelik bilgi birikimimizi ve ekonomik imkanlarımızı paylaşmak mümkün olabilecektir" dedi.

Fuat Uğur, 20 Temmuz Barış Harekatı'nın müşterek etkinliklerle kutlanmasını arzu ettiklerini söyledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.