İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Denktaş: "Belediyelerde düzenlemelere gidilmesi gerek"

Denktaş: "Belediyelerde düzenlemelere gidilmesi gerek"

<P>Meclis Genel Kurulu'nun bugünkü toplantısında Sayıştay raporları görüşülürken söz alan CTP Milletvekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Yektaoğlu, UBP Milletvekili Ejder Aslanbaba'nın gümrüksüz arabayla gezmesinin yasaya aykırı bir durum olduğunu ve bu konuda Meclis Başkanlığına dilekçe ileteceklerini söyleyerek, bu konunun geçmişte de dile getirildiğini ancak hala çözüm için bir girişimde bulunulmadığını belitti.</P>

Yayın Tarihi: 16/04/12 16:30
okuma süresi: 3 dak.
Denktaş: "Belediyelerde düzenlemelere gidilmesi gerek"
A- A A+

Meclis Başkanı'nın yurt dışına çıkması halinde alacağı vekalette araba konusunu polise bildireceğini ve bu arabanın meclise girmesine engel olmak için çalışılacağını kaydeden Yektaoğlu, bugün bir hayvanın meclise getirilmesini de doğru bulmadığını bu yapılanın hayvan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

Çocuk hakları istismarı yasasını önceden hazırladıklarını ancak buna rağmen kararları uygulamayıp tüzükleri de hazırlamadıklarını anlatan Yektaoğlu, çocuk istismarını insan hakları yasasının merkezine koymaları gerektiğini söyleyerek, "yasalar vitrinde süs olarak duruyor" dedi.

Yektaoğlu, bunca zamandır meclisin itibarının bu şekilde bozulmadığını savundu.

DENKTAŞ

Serdar Denktaş ise, belediyelerde yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiğini ifade ederek, son yapılan nüfus sayımına göre, belediyenin kendi yapısına göre katkıların paylaşımının gündeme getirilmesini, belediyelerin sayılarının azaltılmasını istedi.

Denktaş, kamu taşımacılığıyla ilgili önceden dağıtılan kartlarda değişikliğe gidildiğini CTP döneminde yeşil verilen kartların şimdi turuncu olması yönünde karar alındığını anlatarak bunun sebebini bilmek istedi.

Yıllardır KKTC'de yaşayan insanları çalışma izni sorunu nedeniyle çocuklarından ayırarak yurtdışına yollayan hükümet yetkililerinin, bugün sokak çocuklarına sahip çıkmaktan bahsettiğini savunan Denktaş, işi evi vs olmayan insanlar ülkeden çıkarılmazken aileleri parçalayarak yurt dışına gönderilmesine anlam veremediğini kaydetti.

Kısa bir süre önce ölü olarak bulunan 7 yaşındaki Mustafa Diker konusuna da değinen Denktaş, "Zavallı o küçük çocuğun başına gelenler, böylesi bir dram. Bu memlekette bir dakika bile tutulmaması gereken o kadar insan varken, hangi gerekçe ile burada kalmasında hiç kimsenin şikayetçi olmadığı insanlar gönderiliyor. Bu yaklaşım kabul edilebilir değil ele alınmalı. Kadın birimi ailelere bu kadar önem veriyorsa, gereğini yapsın" dedi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.