İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Amcaoğlu, Ege Üniversitesi profesörleri ile organik tarımı görüştü

Amcaoğlu, Ege Üniversitesi profesörleri ile organik tarımı görüştü

<P>Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun ve Prof. Dr. Ahmet Altındiş'i kabul etti. Görüşmede Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve Ege Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde 3 yıl sürecek proje ile organik tarımın başlaması konusunda yapılacak çalışmalar ele alındı.</P>

Yayın Tarihi: 16/04/12 16:31
okuma süresi: 3 dak.
Amcaoğlu, Ege Üniversitesi profesörleri ile organik tarımı görüştü
A- A A+

ALİ ÇETİN AMCAOĞLU

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Amcaoğlu, konuşmasında, daha önce İzmir'e yaptığı ziyarette Ege Üniversitesi ile organik tarımın başlamasıyla ilgili kararlar alındığını, bu görüşmeler sonucunda protokol şartlarını oluşturmak üzere akademisyenlerin KKTC'de bulunduklarını, proje çerçevesinde incelemelerde de bulunacaklarını belirtti.

Amcaoğlu, çalışmaların Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde başladığını, KKTC'de büyük ilgi görmeye başlayan organik tarımla ilgili bu proje ile önemli gelişmeler yaşanacağını kaydetti.

Hem üreticilerin sayılarının arttırılması, hem de üreticilerin geliştirilmesi için bu yönde toplantılar, seminerler ve ziyaretler düzenleneceğini belirten Amcaoğlu, toplumun ihtiyacı doğrultusunda bu kararın alındığını, KKTC'de halka gönül rahatlığı ile gıda tüketiminin sağlanması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

PROF DR AKIN OLGUN

Prof. Dr. Akın Olgun, bir ülkeye yapılan en büyük yatırımın insan sağlığına yapılan yatırım olduğunu, hem çevreye hem de gelecek nesillere yapılacak önemli bir yatırım olan organik tarımın KKTC'de de gelişmesi için bu projeye katkı koymaktan ekip olarak büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Olgun, bu konuda çalışan kadroları olduğunu, hep birlikte bu proje için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

PROF DR AHMET ALTINDİŞLİ

Prof. Dr. Ahmet Altındişli de, bir ulusun geleceğini etkileyecek dev bir projeye adım atıldığı için Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanını kutladığını, 2012 istatistiklerine göre dünyada 162 ülkede organik tarıma geçildiğini, TC'de de gelişme sağlandığını kaydetti.

"Topraklarımızı koruyabilirsek temiz kalıntısız gıda ile sağlıklı üretimi sağlayabiliriz" diyen Altındişli, KKTC'de organik tarım uygulaması için, bu proje içerisinde yer almaktan büyük sevinç duyduğunu ifade etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.