İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

"Belediye Emekçileri Sendikası çok yanlış bir yol izlemektedir"

"Belediye Emekçileri Sendikası çok yanlış bir yol izlemektedir"

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları yayımladığı basın bildirisi ile yaşanan süreci kısaca çalışanları ile paylaştı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 16/04/12 17:22
okuma süresi: 5 dak.
"Belediye Emekçileri Sendikası çok yanlış bir yol izlemektedir"
A- A A+

"Sevgili çalışanlarım,

Yaşanan süreci sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum. Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz malumunuzdur. Belediyemizde vatandaşlarımızdan almamız gereken hizmetlerin karşılığı olan fatura bedellerinin ancak yarısını bin bir güçlük ile tahsil etmekteyiz. 2011 Kasım ayında yapmış olduğumuz Belediye Meclis toplantısında ekonomik krizin daha da kötüye gideceğini düşünerek birçok tasarruf tedbiri almamıza rağmen yine de maaşlarınızı gününde ödemekte zorlanıyoruz. Bunun böyle olmasından dolayı başta ben olmak üzere Belediye Meclis üyelerim de büyük üzüntü içerisindeyiz. Belki de en kolay tedbir birçok kişinin ve yetkilinin söylediği gibi kadrosuz olan çalışanların işten çıkarılması ile sağlanabilirdi, ancak bu benim için en son çözüm olacaktır. Bu sıkıntıları aşmak için hep birlikte çalışıp işimize dört elle sarılarak halkımıza en iyi hizmeti sunmak bizlerin boynunun borcudur. Bu zamanda dünyada ve ülkemizde krizin etkileri sürerken, birçok iş yeri kapanırken, işsizlik oranları hızla artarken, bizlerin artış vermesi mümkün değildir.

Gelinen aşamada üzülerek belirtmek isterim ki Belediye Emekçileri Sendikası çok yanlış bir yol izlemektedir. Gerçek sendikacılık çalışanlarının haklarını aramak yanında, ekmek yediği kurumun, dolayısı ile çalışanların güvencelerini ve devamını sağlamaktır. Dün 10-15 kişinin ekmek tekneleri olan belediye binamıza yaptığı yakışıksız saldırıyı büyük bir üzüntü ile karşılarken, bu hareketi tüm çalışanlara mal etmediğimin altını çizmek isterim ve bunu yaparak belediyemize zarar verenlerin cezasız kalmayacağını söylemek isterim. Kişisel çıkarlar ve hesaplaşmalarla bir yere varmak söz konusu olamaz. Yaşanan süreçten tüm tarafların ders çıkarması gerektiği ve işimize dört elle sarılmamızın zamanı olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Geçtiğimiz ay yapılan uzun süreli grevden dolayı, grev günlerini sendikanın ödemesi gerekirken, ben iyi niyet göstererek Cumartesi çalışmak kaydı ile bu ödeneği çalışanlarımızdan kesinti yapmadan ödemeyi kabul etmiştim. Ancak bizzat başkan olarak yapmış olduğum tespitte çalışanların büyük bir kısmının göreve gelmemesi yanında, uygulamadan dolayı maddi katkı bekleyen belediyemiz zarara uğramıştır. Tüm bu konuları geçtiğimiz hafta sendika ile paylaştığımı bilmenizi istiyorum.

Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu karar doğrultusunda sendikadan greve katılanların listesi protokol gereği istenmiş, ancak sendika ilk 3 hafta bunu yapmaktan kaçınmış ve tüm çalışanlar Cumartesi mesaisine mahkûm edilmiştir. İlk 3 hafta çalışılmamış olmasına rağmen 6 Cumartesi mesaisi için tüm çalışanlarımı görev başında kabul edip ödemeyi maaşlarına yansıtacağım. Geriye kalan 9 günlük mesainin yıllardan beri sizlerin maaşlarından düzenli olarak her ay kesilen ve sendikaya yatırılan aidatlarınızın 'Grev ve Referandum Yasası' gereği BES tarafından sizlere ödenmesi yasanın emir hükmüdür. Şu anda devam etmekte olan grevin sürdürülmesi halinde de önümüzdeki ay maaşlarda kesintiye gidileceğini üzüntü ile belirtmek isterim.

Bilmenizi isterim ki, geçtiğimiz Cuma günü maaşlarınızı ödemeyi planlarken ve sendika ile el sıkışılırken anlamsız bir grev ile karşı karşıya kaldım. Bu da gösteriyor ki birileri bir yerlerde bir plan peşindedir. Ancak ben çalışanlarımı ve Lefkoşa halkını bu planın dışında tutacağım. Grev ve eylem yapmanın demokratik hak olduğunu ve saygı duyduğumu belirtirken, şahsıma ve aileme yapılan saygısızlığa bugünden itibaren asla taviz vermeyeceğimi, tüm talimatları ve yasaları uygulama yönüne gideceğimi belirtirim.

Uluslar arası tanınmışlığı ortada olan ve tek tanınmış kurumumuz olan Lefkoşa Türk Belediyemizin bu kadar sıkıntısına rağmen yaptığı ciddi yatırımlar ortadadır. Hükümetin de bu kurumumuza gerekli katkıyı yapmasını beklerken tam tersinin olduğu konusundaki yorumu siz çalışanlarıma ve halkıma bırakıyorum.

Netice itibarı ile sizlerin maaşlarını ödeyebilmek için grevin bir an önce sonlandırılıp, bordroların hazırlanıp, ödemenin yapılması gerekmektedir. Mevcut durumun siz çalışanlarla ve Lefkoşa halkına zarar verdiği açıkça ortadadır. Ben Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları olarak buna müsaade etmeyeceğimi ve görevimin başında dimdik ayakta duracağımı belirtir saygılar sunarım.

Cemal M.Bulutoğluları
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.