İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

"Albayrak bundan sonra trafikte eşek kullanacaksa Kıbrıs eşeği kullansın"

"Albayrak bundan sonra trafikte eşek kullanacaksa Kıbrıs eşeği kullansın"

<P>Meclis Genel Kurulu, Sayıştay Raporlarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Özel) Komitenin görüşüp rapor hazırladığı Sayıştay denetim raporları üzerindeki görüşmelerini sürdürüyor.</P>

Yayın Tarihi: 16/04/12 18:03
okuma süresi: 5 dak.
"Albayrak bundan sonra trafikte eşek kullanacaksa Kıbrıs eşeği kullansın"
A- A A+

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Türkiye Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Geçitköy Göleti'nin temel atma töreninde "Kim derdi Rum bizden elektrik alacak?" dediğine işaret etti. Bunu en başta irdelemesi gereken kişinin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olduğunu kaydeden Soyer, CTP döneminde bu topluma 2 tane 60 megavatlık santral kazandırıldığını anımsatarak dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

O dönemde Kıbrıs Türk halkının kendi kendine yetecek elektriği üretmeye başladığını anımsatan Soyer, Rum tarafına elektrik verilme noktasına gelinmesinin bunun sonucu olduğunu Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun da bilmesi gerektiğini kaydetti.

2 tane daha 17.5'luk santrala ihtiyaç duyulduğunu bunun bir gerçek olduğunu, ancak Türkiye hükümetinin buna sıcak bakmamasına rağmen bunları aldıklarını anımsatan Soyer, AKSA'nın kurduğu santralın bunların bir eski versiyonu olduğunu ileri sürdü.

Yönetim Kurulu tarafından 60'lık santraların kapatılmasına yönelik olarak verilen raporun gerçeği yansıtmadığı görüşünü dile getiren Soyer, Elektrik Kurumu üzerinde oynanan oyunlara son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Soyer, LTB konusunda hükümetin idari risk alarak bir komite oluşturup bir an önce gerekli düzenlemelere gitmesini isteyerek "Bu gidişat, gidişat değildir" dedi.

Soyer iki tane 17.5'lik santralın Elektrik Kurumu'na kazandırılmasının şart olduğuna ilişkin görüşünü yineledi.

Cumhurbaşkanı'nın 1 Temmuz'dan sonrası için ön koşullar öne sürmeye başladığını savunan Soyer, takvim ve arabuluculuk talep etmenin hak olduğunu, Cumhurbaşkanının enerjisini iç siyasetten çekip Kıbrıs sorununa vermesi gerektiğini ileri sürdü.

Genel Kurul toplantısında daha sonra, Sayıştay Raporlarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Özel) Komitenin, Girne Kaymakamlığı 2007 ve 2009 Mali Yılları Gelirleri, Güzelyurt Kaymakamlığı ile Lefke Bucağı 2009 ve 2010 Mali Yılları Gelir Hesapları, KKTC Güvenlik Kuvvetlerini Güçlendirme Kurumuna Ait 1 Temmuz 2006 – 30 Haziran 2007, 1 Temmuz 2007 – 30 Haziran 2008, 1 Temmuz 2009-30 Haziran 2010; 1 Temmuz 2010-30 Haziran 2011 Mali Yıllarına Ait Hesapları ile Organize Sanayi Bölgeleri 2007 Mali Yılı Gelirleri Sayıştay Denetim Raporları milletvekillerinin bilgisine getirildi.

YORGANCIOĞLU

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Organize Sanayi Bölgeleri 2007 Mali Yılı Gelirleri Sayıştay Denetim Raporu üzerine söz alarak, sanayi bölgelerinin incelemeye alınması gerektiğini savundu.

Lefkoşa Sanayi Bölgesi'nin temizliği ile ilgili sorun olduğunu iddia eden Yorgancıoğlu, gelişmişliği ifade etmesi gereken sanayi bölgesinin çöplükten farkı olmadığını, bunun yetki karmaşasından doğduğunu savundu.

Bir ülkenin temizliği ile ilk intibayı yaratmakta olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, yetki karmaşasının çözülmesi gerektiğini söyledi.

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de, Devlet Piyangosu, spor toto loto muhasebesinde görev yapanların muhasebe ehliyetine haiz olmadığının raporlarda yer aldığına dikkat çekerek hükümetin buna önlem almasını istedi.

Sanayi bölgeleri kurulmasına rağmen bu bölgeler dışındaki tarım arazilerine de iş yeri kurma izni verilmekte olduğunu savunan Angolemli, sanayi bölgelerinde marketlerin pastanelerin bulunmasının anlamını sordu.

Angolemli, sanayi bölgelerinde amacına hizmet edecek işyerleri olması gerektiğini kaydetti ve bu konuda meclis araştırması yapılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük ise, Albayrak'ın Meclise getirdiği eşeğin Kıbrıs eşeği özelliklerini taşımadığını belirterek, "bundan sonra trafikte kullanacaksa Kıbrıs eşeği kullansın" dedi.

Organize sanayi bölgelerinin iç açıcı olmadığını belirten Küçük, kendisinin de inceleme yaptığını ve etrafın pis olduğunu söyledi.

Yeni sanayi bölgeleri tasarladıklarını, Türkiye'de yeni bir sistem olduğunu ve bunu beğendiğini kaydeden Küçük, bundan sonraki sanayi bölgelerini bu şekilde yapacaklarını belirtti.

Mevcut sanayi bölgelerinin de sahiplenilmesi gerektiğini ve karar üretilmesi gerektiğini belirten Küçük, olayın kuruluşlara devredilmesi gerektiğini vurguladı.

Meclis Genel Kurulu daha sonra Sabıka Kaydının Silinmesi Yasa Tasarısı'nı görüşmeye başladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.