İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

6. Uluslararası Yöresel Yerleşimler Konferansı'na DAÜ ev sahipliği yapıyor

6. Uluslararası Yöresel Yerleşimler Konferansı'na DAÜ ev sahipliği yapıyor

<P>6. Uluslararası Yöresel Yerleşimler Konferansı (6th International Seminar on Vernacular Settlements ISVS – 2012), bu yıl Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin (DAÜ) ev sahipliğinde yapılıyor.</P>

Yayın Tarihi: 16/04/12 18:06
okuma süresi: 2 dak.
6. Uluslararası Yöresel Yerleşimler Konferansı'na DAÜ ev sahipliği yapıyor
A- A A+

DAÜ'den verilen bilgiye göre, 19-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan konferans, Gazimağusa Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ISVS - 6 Konferans Başkanı Doç. Dr. Hıfsiye Pulhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geleneksel çevreler ve yöresel mimari konusunda her iki yılda bir düzenlenen konferansın, ev sahibi kurumlarla birlikte 1999 yılından itibaren dünyanın farklı ülkelerinde düzenlendiğini kaydetti.

Pulhan, yoğun bir uluslararası ilginin olduğu ISVS-6'da, aralarında Azerbaycan, Avustralya, Avusturya, Kanada, Güney Afrika, Hindistan, Endonezya, İran, Nijerya, Pakistan, Filipinler, Portekiz, İspanya, Tayland, Türkiye, İngiltere, Sudan ve Amerika Birleşik Devletleri'nin olduğu 31 farklı ülkeden toplam 109 bildiri sunulacağını belirtti.

Her gün üç paralel oturumda geçmişten günümüze dünyanın değişik coğrafyalarından yöresel yerleşimler ve mimariler ile ilgili bildirilerin sunulacağı ISVS-6, mimarlık, mimarlık tarihi, kent tarihi, şehir ve bölge planlama, kültür, antropoloji, sosyoloji ve çevre üzerine araştırma yapan doktora öğrencilerini, uzman ve uygulamacıları, dünyanın farklı ülkelerinden Kuzey Kıbrıs'a getirtecek.

ISVS-6, Cumhurbaşkanlığı, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın maddi ve manevi destekleri ile gerçekleştirilecek.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.