İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ İletişim Fakültesi mezunlarından 'öğretmenime dokunma' tepkisi

DAÜ İletişim Fakültesi mezunlarından 'öğretmenime dokunma' tepkisi

Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunları, DAÜ'de yaşanan sorunlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 08/06/12 09:56
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ İletişim Fakültesi mezunlarından 'öğretmenime dokunma' tepkisi
A- A A+

"ÖĞRETMENİME DOKUNMA

Bizler Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunları olarak, bir süredir üniversitemizde ve üniversitemiz bünyesinde bulunan Doğu Akdeniz Koleji'nde yaşanan olayları kaygıyla takip etmekteyiz.

Neo-liberal politikalar doğrultusunda ülkemizi sermayeye uygun bir yapıya dönüştürmeye çalışan UBP hükümeti, Doğu Akdeniz Üniversitesini de yeşil sermayeye peşkeş çekmeye çalışmaktadır. DAÜ yüksek öğrenim öncesi kurumlarının Doğa Koleji'ne satılması ardından geçtiğimiz aylarda da DAÜ-Persen üyesi olan Hasan Kavaz'ın aydın demokrat Teyfik Yoldaş'a saldırdığına tanık olmuştuk. Şimdi ise üniversitemiz bünyesinde çalışan, bizlere emekleri büyük olan 8 akademisyenin sözleşmelerinin yenilenmediğine tanık olmakta ve DAÜ yönetiminin bu kararını oldukça ürkütücü bulmaktayız.

Üniversitemizin bilimsel eğitimden uzak, muhafazakar/baskıcı bir yapıya büründürülmesi, akademisyenler üzerinde uygulanan baskı ve güvencesizleştirme politikaları kesinlikle kabul edilebilir değildir. Üniversite yönetici bürokrasisinin, en aşağıdaki yetkili mercisinden, en yukardakine kadar, 8 akademisyenin sözleşmelerinin yenilenmemesi, yönetici elitin faklı fikir ve tarzlara karşı olan tahammülsüzlüğün de bir göstergesidir ayrıca.

Üniversitemizin bir an önce düşünce ve ifade özgürlüğüne dayalı bir mekana dönüştürülmesi ve akademisyenler üzerinde uygulanan faşizan baskıların son bulması gerekliliğinin altını çizeriz. Bu doğrultuda da İletişim Fakültesi mezunları olarak, DAÜ yönetimini aldığı bu karardan vazgeçmeye çağırırız. Bilinmelidir ki öğretmenlerimiz yalnız değildir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.