İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Küçük: "Kürtaj meselesi yatırım konusu değildir"

Küçük: "Kürtaj meselesi yatırım konusu değildir"

<p style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: medium; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: rgb(255, 255, 255); ">Başbakan İrsen Küçük, kürtaj konusunu bir yatırım veya turizm olarak değerlendirmenin mümkün olmadığını söyleyerek, kürtajın hastanelerde izinli bir şekilde yapılmasının mümkün olmadığını, ancak bir sağlık veya zorunluluk halinde yapılabileceğini söyledi.</p>

Yayın Tarihi: 02/08/12 14:59
okuma süresi: 4 dak.
Küçük: "Kürtaj meselesi yatırım konusu değildir"
A- A A+

Başbakan Küçük, sırf kürtaj için hastanelerde bir altyapının düşünülmesinin söz konusu olamayacağına dikkat çekerek, "Hastaneleri kürtajı öne çıkaracak şekilde düzenleyecek değiliz, bu mümkün değil" dedi.

Küçük, bu konudaki açıklamayı bugün saat 12.10'da toplanan Bakanlar Kurulu girişinde yaptı. Başbakan İrsen Küçük toplantı öncesinde kürtaj konusunda basında yer alan haberleri değerlendirdi.

Başbakan Küçük, çarşamba günleri rutin olarak yapılan Bakanlar Kurulu toplantısını dün 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı etkinlikleri nedeniyle bugüne ertelendiğini belirterek, göreve geldikleri günden bu yana Bakanlar Kurulu toplantısının işler birikmeden düzenli olarak Çarşamba günleri yapıldığını anımsattı.

PARTİ VE HÜKÜMET İŞLERİNİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMIYORUZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP)'nin 21 Ekim'de yapılacak kurultay çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Küçük, parti ve hükümet işlerini birbirine karıştırmadan görevlerini yaptıklarını ifade etti.

UBP Genel Sekreteri ve ilçe başkanlarının kurultay çalışmalarını sürdürdüğünü, kendisinin de hükümet işlerini yürüttüğünü anlatan Başbakan Küçük, "UBP parti ve hükümet işlerini birbirine karıştırmadan yürüten bir partidir" dedi.

Küçük, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde, YAGA ile Bafra bölgesinin fiziki planı ve turizm bölgesinin genişletilmesiyle ilgili bir toplantıya katıldığını belirterek, konuyla ilgili olarak önceden verdiği bazı talimatlar bulunduğunu, bunlardan birinin de Bafra bölgesinin altyapısının geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Başbakan Küçük, turizm bölgesinin geliştirilmesinin sadece otel yapmakla olmayacağına işaret ederek, yörede turistlerin ihtiyacı olan restoran ve eğlence yerlerinin yapılmasının bunun bir parçası olduğunu anlattı. Küçük, restoran ve eğlence yerleri yapımı konusunda talimatı olduğunu belirtti.

DUBLE YOLLAR İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Karayolları ve yol altyapı çalışmalarının önemine de değinen Başbakan İrsen Küçük, turizm ve ülke için yolların çok önemli olduğunu, Ankara'da yaptıkları görüşmelerde, duble yollar yapılması için kararlar aldıklarını, tek şerit yolların duble olması için altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Küçük, Bafra bölgesine 2013'e kadar duble yol yapılmasının hedeflendiğini anlatarak, yolların duble olmasıyla gidiş geliş zamanın kısalacağını kaydetti.

Yeni yatırımların gündeme geldiği Bafra bölgesinde planlı bir şekilde turizm yapıldığını belirten Başbakan İrsen Küçük, Bafra'nın da Girne bölgesi gibi bir turizm merkezi olacağını söyledi.

Küçük, Vakıflar İdaresi'nin Kızılay evlerinin boşaltılması talimatı verdiği yönündeki söylemleri de değerlendirerek, Vakıflar İdaresi'nin mülklerine sahip çıkma çalışmaları başlattığını, evler için de sembolik bir kira alınacağını bildiğini, ancak evlerin boşaltılması konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.