İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

ART el değiştirdi... Yeni sahibi Hüseyin Macit Yusuf

ART el değiştirdi...

Avrasya Radyo Televizyon Kurumu (ART) İşadamı Hüseyin Macit Yusuf tarafından satın alınarak Akdeniz Medya Grubu'na dahil edildi.

Yayın Tarihi: 04/11/12 17:12
okuma süresi: 4 dak.
ART el değiştirdi...
A- A A+

Avrasya Radyo ve Televizyonu (ART) el değiştirdi. Ahmet-Alpaslan ve Haydar Özbek kardeşler tarafından 2003 yılında "Hayatın Ekranı" sloganıyla yayın hayatına başlayan ART, bundan böyle Kıbrıslı Türk İşadamı Hüseyin Macit Yusuf'un sahipliğinde yayın hayatını sürdürecek.

Bir süreden beri Macit Yusuf'un sahibi olduğu Akdeniz Medya Grubu ile Avrasya Radyo Televizyon Ltd. Şti. arasında yürütülen görüşmeler neticesinde 2 Kasım 2012 tarihinde varılan anlaşma sonucunda ART, Hüseyin Macit Yusuf tarafından satın alındı.

Kurumun satışı ile ilgili hukuki işlemlerin başlatıldığı ve hisse devirlerinin avukatlar tarafından yürütüldüğü açıklandı.

ART'nin el değiştirmesi ile ilgili protokol dün ART Direktörlerinden Haydar Özbek ve İşadamı Hüseyin Macit Yusuf'un imza koyduğu bir törenle gerçekleşti.

Kıbrıs Türkünün uydu üzerinden yayın yapmaya başlayan ilk Özel Televizyonu olma ünvanını da sürdüren ART'nin , yapılan yönetim değişikliğinin ardından bir müddet daha eski adres ve stüdyolarında yayın yapmaya devam edip daha sonra yeni bir binada yeni isim ve imajıyla yayınını sürdüreceği açıklandı.

Kanalın Genel Yayın Yönetmenliğine kurumda bu görevi halen sürdüren Burhan Canbaz'ın devam edeceği açıklandı.

Bünyesinde Akdeniz Tv, Akdeniz Fm, Kıbrıslı Travel Channel, Kıbrıslı Fm, Akdeniz Haber Ajansı ve AHA Yayınları bulunan Akdeniz Medya Grubu, bir süre önce Cyprus Promedya Basın Yayın Ltd'e ait Haberdar Gazetesi ile de güç birliği anlaşması imzalamıştı.

Türksat üzerindeki Kıbrıs Paketinde yer alan ART, KKTC karasal yayında yer aldığı gibi geçmiş dönemlerde de Digütürk Platformu ve Teledünya üzerinde yayın yapmıştı.

ART'yi satın alan İşadamı Hüseyin Macit Yusuf : "ART Televizyonumuz, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını dünyaya duyurma adına bugüne kadar önemli bir misyon üslenmiş ve kaliteli yayınlara imza atmıştır. Bizler de yepyeni bir anlayışla bu çıtayı daha da yukarılara taşıyarak Kıbrıs Türk halkının sesi olmayı sürdüreceğiz. Yapacağımız değişikler ve yeni imajımızla başarılı bir yayıncılık yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Grup olarak her geçen gün daha da büyüdüklerini,hedeflerinin KKTC halkına daha iyi hizmet yapabilmek olduğunu açıklan Yusuf "Medya Grubu olarak amacımız temiz bir toplum yaratmak,halkımızın sesi olarak KKTC'nin refah seviyesini yükseltmek ve arzu edilen huzurlu bir düzenin sağlanmasına katkı koymaktır.Bu yolda çekinmeden ve hakımızın yanında olacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır" dedi.

Yusuf, konuşmasında ,kaliteli,düzeyli ve toplumun her kesimini kucaklayacak yayın politikası yürüteceklerini de belirterek ART sahiplerine de teşekkür etti.

Hüseyin Macit Yusuf konuşmasına şöyle devam etti: "Yayıncılık kolay bir iş değildir. Özbek ailesi bu meşakkatli görevi yıllarca sürdürmüştür. Kendilerine teşekkür ediyor ve ART'nin izleyicilerine alıştırdığı kaliteli yayından ödün vermeyeceğimizi söylemek istiyorum. Görüşmelerimiz sırasında bize hoşgörülü ve yardımcı olan Haydar Özbek Beye de çok teşekkür ediyorum" dedi.

ART Direktörü Haydar Özbek de yaptığı kısa konuşmada Hüseyin Macit Yusuf'a teşekkür ederek kanalın emin ellerde olduğunu ve eskiden olduğu gibi başarılara imza atacağına inandığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.