KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Meçhul tutsaklar" İstanbul'da yoğun ilgi...

"Meçhul tutsaklar" İstanbul'da yoğun ilgi...

Meçhul Tutsaklar Belgesel filminin İstanbul galası TRT Belgesel günleri kapsamında Harbiye'de gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 05/05/12 17:32
okuma süresi: 2 dak.
"Meçhul tutsaklar" İstanbul'da yoğun ilgi...
A- A A+

TRT'nin Harbiye'de bulunan tarihi binası ev sahipliği yaptığı gösterime, KKTC İstanbul Konsolosluğu görevlileri, Kıbrıs gazileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, uluslararası yapımcılar ve halk katıldı. Yoğun ilgi gösterilen gösterimin ardından yönetmen Cem Kar söyleşiye katıldı.

"Meçhul Tutsaklar" belgesel filminde 1974 Barış Harekatı sonrasında evlerinden alınan 75 Kıbrıslı Türk'ün ve aynı dönemde Türkiye'den Kıbrıs'a gelip esir düşen 11 gazetecinin hayatta kalma ve bilinir olma mücadelesi bizzat kendileri tarafından anlatılıyor.

Yakın tarihimizde yaşanan ve bilinmeyen bu olayı gün yüzüne çıkarmasıyla dikkat çeken belgesel için yapılan araştırmalarda, olayı yaşayan ve bugün hayatta olan tüm Kıbrıslı Türkler ve dönemin önemli gazetecileri Time'dan Mete Akyol, TRT'den Ertürk Yöndem ve Ziya Ergun, Sabah gazetesinden Yücel Hacaloğlu, Zafer gazetesinden Hüdai Bayık, THA'dan Hami Sami Coşar ve Sermet İpekçioğlu, Hürriyet gazetesinden Cengiz Kapkın ve Günaydın gazetesinden Ergin Konuksever ile röportaj yer alıyor.

Ayrıca dönemin Turizm Tanıtma Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Orhan Birgit, Rum Milli Muhafız Ordusu Komutanı ve Makarios'un özel koruma müdürü Christos Tsangaris ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile röportaj, konu hakkında bilgi ve belge yer alıyor.

7 Mayıs'ta gerçekleşecek olan "2012 TRT Belgesel Ödülleri"nde KKTC yapımı olarak yarışacak olan Meçhul Tutsaklar belgesel filminin post prodüksiyonunu Ali Fakıoğlu, ses düzenlemesini Erkan Kabakçı, deşifrasyonunu Gözde Abken ve grafik tasarımlarını ise Mine Çeliker yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.