GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

RMMO'nun saldırı helikopterleri Mi 35'ler "yerde çakılı kaldı"

RMMO'nun saldırı helikopterleri Mi 35'ler "yerde çakılı kaldı"

Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) elindeki Mi35 tipi Rus yapımı saldırı helikopterlerinin yerde çakılı kaldığı, Rum meclisi uçuş ödenekleriyle ilgili kuralları değiştirmezse de uçmalarının öngörülmediği bildirildi.

Yayın Tarihi: 05/07/14 11:06
okuma süresi: 2 dak.
RMMO'nun saldırı helikopterleri Mi 35'ler "yerde çakılı kaldı"
A- A A+

Politis "Yer Helikopterleri... Mühendisler Ödenek Nedeniyle Uçmuyor" başlıklı haberinde Mi35'lerin uçabilmesi için helikopter pilotu ve pilot yardımcısı haricinde bir de mühendis gerektiğini ancak uçan mühendislerin, uçuş ödenekleri konusunda haklarının yendiği inancıyla uçmayı reddettiklerini, bu nedenle de Rus saldırı helikopterlerinin "yerde çakılı kaldığını" yazdı.

Gazeteye göre Rum Bakanlar Kurulu'nun 2013 itibarıyla yürürlüğe koyduğu uçuş ödenekleriyle ilgili kurallar gereği ödenekler aşamalı olarak azaldı ve mühendislerin uçmak istemeyeceği noktaya geldi. Yeni uygulamayla pilotlar her 6 ayda uçuş ödeneği alırken mühendislere bu ödenek 18 ayda bir veriliyor. Ayrıca kurtarma personeli ve vinç kullanıcıları da her 6 ayda bir uçuş ödeneğinin yüzde 65'ini alıyor. Rum Yönetimi'nin ödediği uçuş ödeneği ise yıllık toplam 22 bin 500 Euro.

Uçuş güvenliği kılavuzunda helikopterde iki pilot ile birlikte bir mühendis de bulunmasının şart. Mühendis olmadan uçuş yapılması halinde ise uçuş güvenliğinde ciddi tehlikeler doğması nedeniyle pilotlar mühendis olmadan uçmayı reddediyor.

Gazete mühendislerle ilgili sorun çözülmezse, uçuş kabiliyetlerini kaybedeceklerinden, yeniden yurtdışında eğitilmeleri gerekeceğini, bunun çok masraflı olacağını, helikopterlerdeki arızaların da artacağını haberine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.