Fidan’ın KKTC ziyareti Rum basınında: Açıklama yapılmamasına dikkat çekildi
Rum Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın KKTC ziyaretini kınarken, Rum gazeteleri Fidan’ın Cumhurbaşkanı Erhürman ve hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmelere ve açıklama yapılmamasına geniş yer verdi.
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın KKTC ziyareti ve resmi görüşmeleri Rum basınında geniş yer buldu, Rum Dışişleri Bakanlığı Fidan’ın ziyaretini “kınadı”.
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel ve Dışişleri Bakanı Tahrin Ertuğruloğlu ile görüşmelerinin ardından açıklama yapılmamasına, ilgili açıklamanın Fidan’ın Türkiye’ye dönüşünden sonra gelmesine özellikle vurgu yapılan haberler aktarıldı.
Rum Dışişleri Bakanlığı, Fidan’ın KKTC ziyaretini “kınayan” bir açıklama yaptı. KKTC’nin sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ait” gibi gösterdiği açıklamada Fidan’ın ziyaretinin “yasadışı olduğu” iddia edildi. Bu ziyaret ile Türkiye’nin, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiği” öne sürüldü.
Gazeteler, Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan’ın ziyaretiyle ilgili haberlerini okurlarına şu başlıklarla aktardı:
Fileleftheros “Mesaj Ankara’dan Gelecek… Hakan Fidan İşgal Bölgelerine Geldi, Erhürman’la Görüştü ve Açıklama Yapmadan Gitti”
Politis “Barikatlara Üçlü Görüşme ‘Karar Verecek… Hakan Fidan’ın İşgal Bölgelerine Dünkü Yıldırım Ziyareti ve Kıbrıslı Türk Lider Başta Olmak Üzere Gerçekleştirdiği Temasları, En Azından Dün, Net Cevaplar Vermedi”
Alithia “Fidan Erhürman İle Görüştü… Dışişleri Bakanlığı Türk Dışişleri Bakanı’nın İşgal Bölgelerini Yasadışı Ziyaretini Kınadı”
Haravgi “Erhürman-Fidan Görüşmesi Açıklama Yapılmadan Tamamlandı”.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.