GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

RMMO özel kuvvetlere giriş kriterleri değiştiriliyor

RMMO özel kuvvetlere giriş kriterleri değiştiriliyor

RMMO özel kuvvetlerinde görev yapmak isteyen ancak doktor muayenesinden geçemeyen yeni celp mensuplarına, özel kuvvetlere geçebilmek için ikinci bir fırsat tanınıyor.

Yayın Tarihi: 29/07/14 11:19
okuma süresi: 1 dak.
RMMO özel kuvvetlere giriş kriterleri değiştiriliyor
A- A A+

Fileleftheros'un haberine göre, mevcut yasanın uygulanmasında gözlemlenen sorunlardan dolayı, RMMO özel kuvvetlerine alınma kriterleri değiştirilecek. Rum Savunma Bakanı, özel kuvvetlere giriş kriterlerini değiştirmek için yarınki Bakanlar Kurulu'nu bekliyor.

Gazete, değişiklikler onaylandığı anda yeni kriterlerin yürürlüğe gireceğini ve 2014/2 celbi mensuplarından Özel Kuvvetler'e girmek isteyen ancak doktor –özellikle göz- muayenesinden geçemeyenlerin (başvuranların yüzde 30'u) yeniden, bu kez yeni kriterlerle muayeneye alınacağını yazdı. Habere göre, kriterlerde yapılacak en önemli değişiklik şöyle:

"Her bir gözün görüş kabiliyeti 10/10'dan 8/10'a indirilecek, iki gözün birden görüş kabiliyetinin de 10/10 olması istenecek."

Aynı kriterin Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, özel kuvvetler komutanlığında da geçerli olduğu belirtildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.