GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

2008 yılında RMMO ve Rum Polisi için satın alınan beş helikopterle ilgili soruşturma

2008 yılında RMMO ve Rum Polisi için satın alınan beş helikopterle ilgili soruşturma

Rum Başsavcısı Kostas Kliridis'in, "Agusta Westland" tipi helikopterlerin 2008 yılında satın alınması ve dönemin Rum Sayıştay Başkanı Hristalla Yorgacis'in, meclisi yanlış yönlendirdiğine dair suçlamalar konusunda ortaya çıkan meseleyi, en nihayet araştıracağı haber verildi.

Yayın Tarihi: 17/03/16 12:26
okuma süresi: 2 dak.
2008 yılında RMMO ve Rum Polisi için satın alınan beş helikopterle ilgili soruşturma
A- A A+

Alithia gazetesi "Başsavcı Cezai Kovuşturma Başlatıyor" başlıklı haberinde, Kliridis'in, helikopterlerin satın alınması sırasında, sahip olduklarından daha fazla değer biçilip biçilmediğini araştıracağını da yazdı.

Rum Sayıştay Başkanı Odisseas Mihailidis'in, dönemin Sayıştay Başkanı Yorgacis'in, helikopterlerin satın alınması konusunda meclisten bazı bilgileri sakladığı suçlaması üzerine, Rum Başsavcısı'nın konu hakkında cezai kovuşturma başlatacağını kaydeden gazete, meselenin 2008 yılında RMMO ve Rum Polisi için satın alınan beş helikopterle alakalı olduğunu ifade etti.

Haberde, Rum Başsavcısı'nın, olayın yaşandığı dönemde, hem meclise tam veya eksik bilgilendirme yapılıp yapılmadığını, hem de helikopterlerin satın alımı sırasında bunlar için sahip olduklarından daha fazla değer biçilip biçilmediğini araştıracağını yineledi.

Fileleftheros gazetesi ise haberinde, Agusta tipi helikopterlerin satın alınması sırasında izlenen prosedürlerle ilgili cezai kovuşturmanın artık gerçek hale geldiğini ve önümüzdeki dönem içerisinde, satın alım sürecinde role sahip kişilerin banka hesaplarının açılmasının beklendiğini haber verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.