GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

AB ile Güney Doğu Akdeniz ülkeleri arasında enerji işbirliği

AB ile Güney Doğu Akdeniz ülkeleri arasında enerji işbirliği

AB ile Güney Doğu Akdeniz ülkeleri arasında enerji işbirliği konusunun, Baf'ta düzenlenen bakanlar düzeyindeki konferansta ele alındığı ve konferans sonunda ortak bir bildiri yayımlandığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 14/12/12 13:21
okuma süresi: 2 dak.
AB ile Güney Doğu Akdeniz ülkeleri arasında enerji işbirliği
A- A A+

Politis gazetesi, konferansta, "Güney Doğu Akdeniz doğalgaz koridorunun yaratılmasının, AB ile geniş bölgenin enerji gereksinimleri için ek kaynak olacağı" üzerinde durulduğunu yazdı.

Konferansın, Güney Kıbrıs AB dönem başkanlığı ile Avrupa Komisyonu tarafından birlikte organize edildiğini yazan gazete, konferansın Baf'taki "Aphrodite Hills Resort"da yapıldığını belirtti.

Habere göre konferans sonunda yayımlanan ortak bildiri, denizlerdeki doğalgaz ve petrol aramalarından dolayı çevrenin korunması konusunda işbirliği öngörürken, Güney Doğu Akdeniz'in, AB'nin enerji tedariğinin güçlendirilmesinde sahip olduğu önemli role vurgu yapıldı.

Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis burada yaptığı konuşmada, Güney Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon yataklarının bulunmasının bölge halklarının refahı ve barışı için yeni perspektifler açtığını söyledi.

Konferansa katılan Avrupa Komisyonu'nun Enerji Komiseri Günther Oettinger ise konuşmasında AB'nin enerji stratejisi temelinde, doğalgazın önemli bir rol oynayacağına dikkati çekti.

Oettinger, AB'nin her yıl yaklaşık 5 milyar ayak küp doğalgaz ithal etmek zorunda olduğunu söyledi.

"NEW YORK TİMES"

Politis gazetesi "New York Times" gazetesinin, Güney Kıbrıs'ın güneyindeki deniz altındaki doğal kaynaklardan bahsederek belirlenen hidrokarbon rezervlerinin Kıbrıs sorununun çözümü için fırsatı teşkil ettiğini yazdığını belirtti.

Habere göre, gazete ayrıca (yabancı ve Rum politikacılar ile analizörlerin görüşlerine atıfta bulunurak) doğalgazın Türkiye üzerinden taşınmasının uzun süreli ve karlı olduğunu da yazdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.