SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Hekimlerden Dr. Akansoy'a destek, Sağlık Bakanlığı'na tepki yağdı

Hekimlerden Dr. Akansoy'a destek, Sağlık Bakanlığı'na tepki yağdı

Sağlık Bakanlığı hakkında 'kasıtlı insan öldürmeye teşebbüs' etmekten suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Dr. Mustafa Akansoy'a hekimlerden destek yağdı.

Yayın Tarihi: 21/10/15 12:36
okuma süresi: 2 dak.
Hekimlerden Dr. Akansoy'a destek, Sağlık Bakanlığı'na tepki yağdı
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Solunum yetmezliği çeken hastalara sağlık kurulu kararı ile verilen BİPAP adlı basınçlı hava vererek Solunuma yardımcı olan cihazın, 3 ay önce Sağlık Bakanlığı'nın emri ile ihtiyaçlılara verilmesinin engellenmesine isyan eden Akansoy'a ilk destek Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu'ndan geldi.

Gardiyanoğlu: "Mustafa Akansoy'un yanındayız"

Gardiyanoğlu, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Akansoy'un gösterdiği isyanı haklı bulduğunu vurgulayarak, "Mustafa Bey'in isyanı haklı bir isyandır. 'Tüzükte yoktur' bahanesi ile böyle bir uygulamaya gidilmesi kabul edilemez. Mustafa Bey gerçekten suç duyurusunda bulunursa, biz Serbest Çalışan Hekimler Birliği olarak sonuna kadar yanında olacağız" dedi.

Usar: "İnsanlar nefes alamıyor, bu ertelenebilecek bir konu değil"

TIP-İŞ Başkanı Dr. Sıla Usar da birçok hastanın bu cihazı temin edemediği için mağduriyet yaşadığını kaydederek, "Bu konu devletin hızlıca çözmesi gereken bir konudur. Solunum zorluğu çeken hastaların bu aleti kullanması zorunludur. 'Yasada yoktur' demek kolaycılığa kaçmaktır. İnsanlar nefes alamıyor, bu ertelenebilecek bir konu değildir" dedi.

İlgili haber:

Doktordan Bakanlığa 'kasıtlı insan öldürmeye teşebbüs' suçlaması!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.