SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Şeker Ölçüm Cihazları depoya ulaştı; hastanelere dağıtımı başladı

Şeker Ölçüm Cihazları depoya ulaştı; hastanelere dağıtımı başladı

Devlet hastaneleri tarafından Diyabet hastalarına dağıtılan ancak hatalı sonuç verdiği için toplatılan şeker ölçüm cihazları ve striplerinin yenileri bugün İlaç ve Eczacılık Dairesi deposuna ulaştı. Daire yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre yeni cihazlar Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt devlet hastanelerine gönderildi, Mağusa Devlet Hastanesi'ne ise gün içinde gönderilmesi hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 18/03/16 12:54
okuma süresi: 2 dak.
Şeker Ölçüm Cihazları depoya ulaştı; hastanelere dağıtımı başladı
A- A A+
Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Hatalı sonuç verdiği gerekçesiyle şeker ölçüm cihazları ve striplerin toplatılmasıyla şeker takiplerini kendi imkanları ile yapmak durumunda kalan diyabet hastaları yeni ölçüm cihazlarına kavuşuyor.

İlaç ve Eczacılık Dairesi, şeker ölçüm cihazlarının hata vermesi üzerine yeni cihazlarla değiştirildiklerini ve yeni cihazların ilgili firma tarafından bugün Daire'ye teslim edildiğini bildirdi.

İlaç ve Eczacılık Dairesi'nde ihale sorumlusu Eczacı Melek Çakır, 2015 yılında alınan cihazlarda bir süre kullanıldıktan sonra sıkıntılar yaşandığının tespit edildiğini ve bu nedenle teklif veren başka bir firma ile anlaştıklarını aktardı.

Yeni şeker ölçüm cihazları ve striplerin bugün kendilerineteslim edildiğini söyleyen Çakır, "Cihazlar Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt hastanelerine gönderildi. Gün içinde Mağusa Devlet Hastanesi'ne de ulaştırılacak" dedi.

İlgili haber:

İnsülin eksildi, şeker ölçüm cihazları toplatıldı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.