GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs'ın ilk yeşil binasının temeli atılıyor...

Kıbrıs'ın ilk yeşil binasının temeli atılıyor...

Girne Belediyesi yeni hizmet binasının temeli 25 Nisan 2014 Cuma günü saat 10:30'da düzenlenecek törenle atılıyor.

Yayın Tarihi: 24/04/14 15:05
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs'ın ilk yeşil binasının temeli atılıyor...
A- A A+

Girne Belediyesi Basın Yayın Bölümü'nden yapılan açıklamada; Belediye eski kreş binası ve tenis kortları yerine inşaa edilecek olan, mimarisi, altyapısı, verimli enerji kullanımı ile doğa dostu olan "Kıbrıs'ın ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyacak olan bina sadece bina olarak düşünülmediğini ve içerisinde bulunduğu yeşil alan ile birlikte tasarlandığı belirtildi.

Yeşil alanın, bina alanının %60'dan fazla olması dikkate alınarak, bu alan içerisinde otoparklar, yürüyüş yolları, su hareketi, dinlenme alanları olmakla beraber, okullar bölgesi ile şehrin alternatif bir yaya bağlantısı sağlaması da amaçlanıp tasarlandı. Bu yeşil alan bina ve çevre sakinlerine temiz hava, görüntü güzelliği, sağlıklı bir dinlenme alanı gibi imkanlar sağlayacak.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Yeşil Binanın bazı ön çalışmaları hakkında verdiği bilgide, Binanın ilk etabı olan yıkım, kazma ve betonarme çalışmaları, bu unsurlar göze alınarak çevreye verilecek olumsuz etkiyi azaltmak için tasarlandığını, Yıkılan binaların tüm alüminyum doğramaları, bahçe duvarı üzerindeki korkulukları,kapı ve pencereleri, tuvalet ve lavaboları yıkım başlamadan önce sökülüp, Belediyenin diğer projelerinde kullanılmak üzere depolandı ve bazıları tekrar çevreye geri kazandırıldığını belirtti.

Yapımının donanımlarıyla birlikte toplam 15 milyon TL'ye mal olması beklenen "Yeşil" binanın, Kıbrıs'ta herhangi bir örneği bulunmuyor. Bina kendi elektriğini üretecek bir alt yapı sisteminede sahip olacak.

Şehir Merkezi Yukarı Girne olacak...

"Yeşil Bina" nın tamamlanmasının sonrasında, şehir merkezinin yukarı Girne'ye taşınmasını, taşınmanın gerçekleşmesi sonrasında ise, şu an belediye binası olarak kullanılan eski ve küçük binanın, nasıl bir hale dönüştürülmesi hakkında halkın oyuna sunulması bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.