GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Bakanlık'tan Girne Belediyesi çalışanlarına "işe devam" güvencesi

Bakanlık'tan Girne Belediyesi çalışanlarına "işe devam" güvencesi

Sayıştaylığın Girne Belediye'sinde kadro faslası çalışan olduğu yönünde görüş vermesi Belediye'yi gerdi. Bugün gergin saatler yaşanan Belediye'de, ilk olarak yetkili sendika DEV-İŞ, ardından ise İçişleri Bakanlığı devreye girdi. DEV-İŞ Başkanı Mehmet Seyis bu kararı kabul etmeyeceklerini ve eyleme hazırlandıklarını duyuyurken, İçişleri Bakanlığı da sendikayı haklı buldu ve işçilere işten durdurulmayacakları garantisini verdi.

Yayın Tarihi: 15/07/14 13:27
okuma süresi: 3 dak.
Bakanlık'tan Girne Belediyesi çalışanlarına "işe devam" güvencesi
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Sayıştaylık'tan aldığı görüş doğrultusunda 52 çalışanı işten durdurmaya hazırlanan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediyede yetkili sendika DEV-İŞ ile karşı karşıya geldi.

DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis, belediyede yasal olarak 437 işçi olabileceği ve şu anda toplam 355 çalışan olduğu bilgisini vererek, "Bu insanların durdurulmasını kabul etmiyoruz, geri adım atılmazsa belediye önünde ateşler yanacak" dedi.

SEYİS: "MEMUR-İŞÇİ DİYE AYIRMADAN TOPLAM SAYIYA BAKILMALI"

Kıbrıs Postası'na özel açıklama yapan DEV-İŞ Başkanı Mehmet Seyis, yasal olarak Girne Belediyesi'nin 260 işçi çalıştırabileceğini ve Sayıştay raporunda da belirlenen rakamın aynı olduğunu ifade ederek, belediyedeki kadrolu işçi sayısının bu rakamın altında olduğunu vurguladı.

Mehmet Seyis sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada işçi olarak 313 kişi çalışıyor ancak bu rakama belediyenin çalıştığı yan firmaların işçileri de dahildir. Belediye'nin kadrolu işçi sayısı 260'ın altındadır.

Belediye Personel Yasası'na göre, belediyelerin personel sayısı nufüsa göre belirlenir. Yasal olarak Girne Belediyesi'nde 260 işçi ve 177 memur olabilir. Yani toplamda 437 kişi. Burada toplam 355 kişi çalışıyor. Artık işçiler de memurlar da sosyal güvenlik kapsamındadır, bu yüzden işçi-memur diye ayırmadan toplam sayıya bakılmalıdır."

SEYİS: "GERİ ADIM ATTIRAMAZSAK SENDİKACILIĞI BIRAKIRIM"

"Biz bu insanların durdurulmasını kabul etmeyeceğiz, bunun olmaması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Eğer bu konuda geri adım attıramazsak sendikacılığı bırakırım."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREDE

DEV-İŞ'in belediyedeki bu çıkışının ardından İçişleri Bakanlığı da konuya el attı. Sendikanın, çalışan sayısının toplam sayı üzerinden değerlendirilmesi gerektiği görüşünü haklı bulan Bakanlık, kimsenin işten durdurulmayacağı yönünde garanti verdi. Bakanlık savcılıktan konuyla ilgili görüş istemeye hazırlanıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.