GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne Belediyesi kanalizasyon ihalesine çıkıyor

Girne Belediyesi kanalizasyon ihalesine çıkıyor

Girne Belediye Meclisi , Aşağı Girne Kanalizasyon işleri için Eylül 2014 tarihinde ihaleye çıkılmasına karar verdi. Girne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümünden verilen bilgide; Girne'nin batısında bulunan, Naci Talat Caddesi, Said Terzioğlu Sokak ve Yasemin Sokak arasında kalan bölgede yoğun bir yapılaşma sözkonusudur. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 28/08/14 16:59
okuma süresi: 2 dak.
Girne Belediyesi kanalizasyon ihalesine çıkıyor
A- A A+

Bu bölgede kanalizasyon altyapısı mevcut olmadığı için, birçok binanın atıksu kuyularıda işlevini yitirmiştir.

Turizm açısından önemli bir kent olan Girne'nin prestijli bölgesi olan proje alanı , zeminin de kayalık olmasından dolayı konutların kullanmakta olduğu atıksu kuyuları kısa sürede dolmakta ve taşmaktadır.

Girne'deki Kanalizasyon ağının Batı'ya doğru genişlemesi için önemli Projenin uygulanması ile birlikte, bu sağlık sorunu ortadan kalkacak ve bu proje ile, geleceğe yönelik Girne'deki Kanalizasyon ağının Batı'ya doğru genişlemesi için önemli bir başlangıç olacaktır. Sürekli olarak sıkıntı yaşanan ve mevcut yeri yeni gelişmelerden dolayı yanlış olan bölgedeki eski atıksu terfi istasyonu iptal edilerek, yenisi daha düşük bir seviyedeki uygun yere inşa edilecektir.

Yapılacak işler yaklaşık 865 metre 400 mm çapında ve 1,300 metre 200 mm çapında Kanalizasyon Hattının ve Terfi İstasyonu'nun yapımıdır. Proje, gelecekte kanalizasyon sistemine katılacak olan Karaoğlanoğlu Bölgesi ve Girne'nin batısındaki yerleşim yerlerini toplayacak ana kollektörün başlangıcını da kapsamaktadır.

Projenin finansmanı TC Büyükelçiliği ve Girne Belediyesi'nin ortak katkıları ile gerçekleştirilecektir.

Proje aşağıdaki sokakları kapsamaktadır.

30 Ağustos Sokak, Yasemin Sokak, Mustafa Mühürcü Sokak,

Mercan Sokak, Said Terzioğlu Sokak, Mavi Kordon Sokak,

Gazi Osman Paşa Sokak, Polatlı Sokak,

Mehmet R. Muhtar Sokak, Adaçayı Sokak

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.