GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Ali Nesim'i Anma Gecesi gerçekleştirildi

Ali Nesim'i Anma Gecesi gerçekleştirildi

Kıbrıs Türk eğitim ve sanat yaşamına büyük katkılar yapmış olan araştırmacı-yazar "Ali Nesim" anma gecesi gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 24/10/14 16:46
okuma süresi: 2 dak.
Ali Nesim'i Anma Gecesi gerçekleştirildi
A- A A+

'Ali Nesim'i anma gecesine Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Eşi, bazı Belediye Meclis Üyeleri, Zeytinlik Köy Muhtarı Ümit Hıdırer, merhum Ali Nesim'in Eşi ve Ailesi, Sanat, Edebiyat dünyasından, sanat ve edebiyat severler, Zeytinlik Halkı ile oldukça kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

Colony Otel Salonu'nda gerçekleştirilen anma gecesinin açılış konuşmasını Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptı. Başkan Güngördü konuşmasında; "Ali Nesim adının yaşatılması bizim için çok önemlidir. Ali Nesim Hocamız genelde ülke edebiyatı, özelde Girne ve Zeytinlik Halkı için çok önemli bir değerdir. Ali Nesim Hocamızın ülke edebiyatına yaptığı katkılar hiç bir zaman unutulmayacaktır. Girne Belediyesi olarak bizler Ali Nesim Hocamızı Unutmamaya ve Unutturmamaya kararlıyız" dedi.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği ve Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği üyeleri olan ve Ülkemizin önde gelen Araştırmacı, Şair ve Yazarlarından; Mahmut İslamoğlu, Şevket Öznur, Hasibe Şahoğlu, Altay Burağan, Mehmet Kansu, Ceyhan Özyıldız ve Fatoş Avcısoyu Ruso, Ali Nesim hocanın sanatı, kültürü ve yaşamıyla ilgili bilgiler ve anılar aktardılar ve ayrıca Ali Nesim hocayla ilgili şiir ve öykü seslendirdiler. Gecede eserler seslendirilirken merhum Ali Nesim'in hayatından, eserlerinden yer alan slayt gösterimi ise oğlu Tayfun Nesim tarafından gerçekleştirildi.

Gecede ayrıca Osman Türkay Kültür ve Sanat Vakfı "Şiir Yazma Yarışması" ödülleri de verildi.

Anma gecesinin sonunda tüm katılımcılara günün anlam ve önemiyle ilgili plaketleri Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.