GİRNE
okuma süresi: 5 dak.

Girne Belediyesi yeni hizmet binası inşaatı çalışmaları son hızla devam ediyor

Girne Belediyesi yeni hizmet binası inşaatı çalışmaları son hızla devam ediyor

Girne Belediyesi yeni hizmet binasının çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, proje günden güne hız kazanıyor.

Yayın Tarihi: 18/11/14 15:38
okuma süresi: 5 dak.
Girne Belediyesi yeni hizmet binası inşaatı çalışmaları son hızla devam ediyor
A- A A+

Girne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden yapılan açıklamaya göre;

Girne'nin en önemli projelerinden birisi olarak bilinen Girne Belediyesi Hizmet Binası inşaatı aralıksız devam ediyor.

Girne Belediyesi Hizmet Binası; Korman Construction Ltd.'in titiz ve özverili çalışmaları sayesinde aksamadan Mayıs 2014 tarihinden itibaren son sürat devam etmektedir. Hizmet Binası inşaatının süratle ilerlemesi ve ilk etap karkas tesliminin yapılması için çalışılmaktadır.

"Kıbrıs'ın ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyacak...

Belediye eski kreş binası ve tenis kortları yerine inşaa edilen, mimarisi, altyapısı, verimli enerji kullanımı ile doğa dostu olan "Kıbrıs'ın ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyacak olan binanın sadece bina olarak düşünülmediğini ve içerisinde bulunduğu yeşil alan ile birlikte tasarlandığı belirtildi.

Yeşil alanın, bina alanının %60'dan fazla olması dikkate alınarak, bu alan içerisinde otoparklar, yürüyüş yolları, su hareketi, dinlenme alanları olmakla beraber, okullar bölgesi ile şehrin alternatif bir yaya bağlantısı sağlaması da amaçlanıp tasarlandı. Bu yeşil alan bina ve çevre sakinlerine temiz hava, görüntü güzelliği, sağlıklı bir dinlenme alanı gibi imkanlar sağlayacak.

Proje 2 Blok olup, Kültür Merkezi ve Girne Belediyesi Hizmet Binası'ndan oluşmaktadır. Girne Belediyesi Hizmet Binası inşaatının %65'i tamamlanmış olup takribi Aralık 2014 tarihinde Hizmet Binası bölümünün karkasının bitirilmesi planlanmıştır. Projenin tamamının %40'ı tamamlanmıştır.

Girne Belediyesi Tasarım Stüdyosu tarafından hazırlanmış olan 'Girne Belediyesi Hizmet Binası, Kültür Merkezi ve Rekreasyon Projesi' Ocak 2014 yılında Korman Construction Şirketine, 1. Etap Karkas projesi olarak ihale yolu ile verilmişti. Korman Construction Şirketi tüm sağlık ve güvenlik önlemlerini eksiksiz yerine getirerek inşaata başlamıştır.

Detaylar Göz Ardı Edilmedi...

KKTC'de ilk kez 'Yeşil Bina' sertifikası alabilecek şekilde tasarlanan ve yeşil bina kriterlerine uygun olarak inşa edilmekte olan proje adada bir ilki temsil edecektir. Tasarım kriterlerinden, geri dönüşümden, sağlık ve güvenlikten, şantiye kurulum şartlarından, inşaatta kullanılan malzemeye ve mevcut yeşilin korunmasından çevresel tüm faktörlere kadar yeşil bina sertefikasının tüm kriterleri sağlanması hedeflenmektedir.

Hizmet Binasının yapımı esnasında değişik konstrüksüyon malzemeleri ve geniş açıklıkların geçilmesi için özel kaset sistemleri kullanılmıştır. Kolon ve döşemeler için ise brüt beton kullanılmıştır.

Yeni Bir Yaşam Alanı

Girne Belediyesi yeni hizmet binasının Girne'ye yakışır, modern bir hizmet binası olacağı öngörülürken, bir önceki dönemde tasarlanan ve Girne Halkına idari ve kültürel hizmet verecek olan bu projenin hayata geçmesi için Girne Belediyesi yeni döneminde de tüm olanakları ile özverili bir şekilde çalışmakta ve projenin tamamlanması için gerekli tüm desteği vermektedir.

Hizmet Binasının ödemeleri ihalede belirtildiği şekilde aksatılmadan devam etmekte ve projenin hayata geçmesi için tüm gerekli maddi sorumluluklar eksiksiz yerine getirilmektedir.

İnşaatı ziyaret eden ve inşaattaki iş programı hakkında şantiyedeki yetkili mühendislerden bilgi alan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kente sadece bir hizmet binası değil, yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Başkan Güngördü, "Kentimize yakışan bir bina olacak" dedi.

Bina projesinin dünya örnekleri incelendikten sonra ortaya çıkarıldığını ve Girne için en uygun proje baz alınarak uygulamaya geçildiğini belirten Başkan Güngördü, hizmet binasının kente yakışır özellikte olacağını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.