GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Kraliyet İngiliz Lejyonu Girne Şubesi, Güngördü'yü ziyaret etti

Kraliyet İngiliz Lejyonu Girne Şubesi, Güngördü'yü ziyaret etti

Kraliyet İngiliz Lejyonu Girne Şubesi; Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'yü ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 16/01/15 13:48
okuma süresi: 2 dak.
Kraliyet İngiliz Lejyonu Girne Şubesi, Güngördü'yü ziyaret etti
A- A A+

Girne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden yapılan açıklama;

Girne'de faaliyet gösteren Kraliyet İngiliz Lejyonu Girne Şubesi; 14 Ocak 2015 tarihinde, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'yü ziyaret etti.

Ziyaretin amacı; yeni seçilen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'ye başarı dileklerinde bulunmak ve yeni yılını kutlamak amacıyla gerçekleşti.

Dernek yetkilileri, 2015 yılında Girne'de yapmayı planladıkları etkinlikler ve faaliyetler hakkında Başkan Güngördü'ye bilgi verdiler. Dernek, düzenleyecekleri etkinlikler için gerek provalar, gerekse gösterilerle ilgili yer talebinde bulundu.

Dernek üyeleri, Başkan Güngördü'ye Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde bulunan eski İngiliz Mezarlığı hakkında bilgi verdiler ve mezarlık içerisine 2009 yılında dikilen mermer anıtın 6 parçadan oluştuğunu, anıtın ise Kıbrıs'ta 1956-1959 yılları arasında İngiliz Kraliyet Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri'nde hizmet ederken öldürülen 371 askerin anısına dikildiğini belirttiler. Dernek üyeleri, ayrıca mezarlıkta elektrik sorunu olduğunu dile getirdiler.

Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise; Kraliyet İngiliz Lejyonu Girne Şubesi'nin kendisini ziyaret etmelerinden dolayı mutlu olduğunu, tarihsel önemi olan bir derneğin Girne'de faaliyet göstermesinin Girne kenti için önemli olduğunu ve olanaklar ölçüsünde derneğe her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Başkan Güngördü; dernek tarafından düzenlenecek etkinliklere katılmak ve en kısa sürede mezarlığı ziyaret etmek istediğini de dile getirerek, derneğe çalışmalarında başarılar diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.