GİRNE
okuma süresi: 5 dak.

Zeytin Karikatürleri Yarışması'na 56 ülkeden 224 çizer katıldı

Zeytin Karikatürleri Yarışması'na 56 ülkeden 224 çizer katıldı

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği, 4. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'yla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Yayın Tarihi: 30/06/15 15:45
okuma süresi: 5 dak.
Zeytin Karikatürleri Yarışması'na 56 ülkeden 224 çizer katıldı
A- A A+

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından 14. Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen 4. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'yla ilgili bugün (30 Haziran 2015) bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'nün yanı sıra yarışmaya katılan eserleri değerlendirecek olan Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra, dernek yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Çakmak, Mustafa Azizoğlu, Serhan Gazioğlu ile Girne Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik, Bulgaristan'dan Yordanka Lyubenova, ABD'den John Lent, Türkiye'den Muhittin Köroğlu, Almanya'dan Hayati Boyacıoğlu ve Uluslararası Karikatür Örgütleri Federasyonunu (FECO) temsilen Yunanistan'dan Grigoris Georgiou katıldı.

Güngördü: Yarışma ülke tanıtımına katkı yapıyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü basın toplantısında yaptığı konuşmasında, uzun bir aradan sonra geçen yıl başlattıkları Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'nın bu yıl artan bir heyecanla devam ettiğini söyledi. Nidai Güngördü, 29 Haziran 2015'te başvuruların tamamlandığını belirterek, bu tarihten sonra yapılan başvuruların gelecek yıl değerlendirileceğini ifade etti. Uluslararası izolasyona rağmen 56 ülkeden 224 çizerin 459 eserle yarışmaya katıldığına dikkat çeken Güngördü, yarışmanın ülke tanıtımına büyük katkı yaptığını kaydetti. Yarışmaya gelen eserlerin, bu günden itibaren jüri üyeleri tarafından değerlendirilmeye başlanacağını, ardından, ödüle layık görülen eserlerin taklit ya da kopya olup olmadığının belirlenmesi için bir süre askıda bırakılacağını anlatan Güngördü, uluslararası karikatür otoritelerinin değerlendirilmesine başvurulmasının ardından kazananların açıklanacağını aktardı. Güngördü, ödül töreninin ise Ekim ayında gerçekleşecek 14. Zeytin Festivali'nde yapılacağını sözlerine ekledi.

Çakmak: Yarışmayı gelenekselleştirmek istiyoruz

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve yarışma organizasyon komitesi üyesi Hüseyin Çakmak, Girne Belediyesi işbirliğinde geleneksel hale getirilen yarışmayı gelecek nesillere devretmeyi hedeflediklerini söyledi. Çakmak, yarışmada 4 yıl boyunca dereceye giren eserlerin bir albümde toplanacağını belirterek, eserlerin bu yılki zeytin festivalinde ve Ramadan Cemil Meydanı'nda sergileneceğini kaydetti. Çakmak, bu yıldan itibaren yarışmada dereceye girenlere jüri görevi de verileceğini dile getirdi.

Kayra: Yarışma bir zeytin ağacı gibi uzun ömürlü olsun

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra da, bir turizm ülkesi olan Kuzey Kıbrıs'taki zeytin ağaçlarının, tarihi dokusunun ve doğal güzelliklerinin korunmasının önemine dikkat çekerek, bu yarışmanın zeytin ağaçlarının korunması yönünde bir duyarlılık gelişmesine katkı sağladığına inanç belirtti. Kayra, geçen yılki yarışmanın tamamlanmasından birkaç gün sonra bu yılki yarışma için Girne Belediyesi'nde her hafta toplantı yaptıklarını ve disiplinli bir şekilde çalışarak yarışmayı kurumsallaştırmaya çalıştıklarını anlattı. Kayra, Girne Belediyesi yetkililerini kutlayarak, yarışmanın bir zeytin ağacı gibi uzun ömürlü olmasını diledi.

Boyacıoğlu: Karikatür sayesinde dünya sesinizi duyuyor

Toplantıda söz alan jüri üyeleri de, zeytin konulu uluslararası bir karikatür yarışması düzenleyen Girne Belediyesini kutlayarak, yarışmada jüri üyesi olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Yarışmaya Almanya'dan katılan Hayati Boyacıoğlu, Kuzey Kıbrıs gibi küçük bir yerden yetişen karikatürcülerin uluslararası yarışmalarda ve basılan eserlerde ön sıralarda yer aldığına dikkat çekti.

Hayati Boyacıoğlu, Kuzey Kıbrıs'ın tanınmamış olabileceğini ancak karikatüristler ve yarışma sayesinde tüm dünyaya sesini duyurma imkanı yakaladığını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.