GİRNE
okuma süresi: 4 dak.

GAU Okullar Grubu'na bağlı öğrencilerden, "Zorbalığa Hayır" etkinliği

GAU Okullar Grubu'na bağlı öğrencilerden, "Zorbalığa Hayır" etkinliği

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Okullar Grubu'na bağlı The American Nursery School, The American Elementary School ve The International Prep School öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte düzenledikleri etkinlikte "Zorbalığa Hayır" dedi.

Yayın Tarihi: 22/11/15 14:34
okuma süresi: 4 dak.
GAU Okullar Grubu'na bağlı öğrencilerden, "Zorbalığa Hayır" etkinliği
A- A A+

"Çocuklar değerlidir, sevgiye muhtaçtır"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Okullar Grubu'na bağlı The American Nursery School, The American Elementary School ve The International Prep School öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte düzenledikleri etkinlikte "Zorbalığa Hayır" dedi. Etkinliğinin bu yılki teması "Make A Noise Bullying'' olarak belirlendi. Öğrenci ve öğretmenlerin "zorbalığa hayır" sloganıyla gökyüzüne mavi balonlar uçurmasıyla başlayan etkinliklere gelecek hafta Amerikan Kolej ve Lefkoşa'da eğitim veren The Amerikan Future College'de de devam edilecek.

Çocuk hakları ele alındı

GAU Okullar Grubu Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ferdiye Ersoy'un katılımıyla gerçekleşen etkinlikte çocuk hakları ele alındı. GAU Okullar Grubuna bağlı The American Nursery School müdürü Binnur Saymaz, The American Elementary School müdürü Mine Ağdaç ve The International Prep School müdürü Paula Branch tarafında yapılan açılış konuşmalarında çocuk haklarının önemi vurgulandı, "Çocuklar değerlidir, çocuklarımız korunmaya, ilgiye ve sevgiye muhtaçtır. Bunların bilincindeyiz yaklaşımlarımızda kendine güvenen ve geleceğe umutla bakan bir gençlik hedefliyoruz" denildi.

Okul korosu ve drama

Etkinlikte The International Prep School öğrencilerinden oluşan okul korosu "Hopeful" şarkısını söylerken, Prep School öğrencilerinden Baler Kaya, Alev Kara ve Kerem Oktay da günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yaptı. The International Prep School öğrencilerinin "Şiddet Çare Değildir''drama gösterisinden sonra The American Nursery School öğrencileri de "Haklarımız Aynı" şarkısını söyledi. Program anaokul öğrencilerinden çocuk haklarını anlatan sloganların söylenmesiyle devam etti.

Yarışmada derece alanlar

Etkinlikte The American Elementary School tarafından organize edilen "Şiddete Hayır'' konulu Kompozisyon ve Afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Afiş yarışmasında Ecem Çıdam, Derin Başkütük, Bülent Coşkuner ve Begüm Kodak dereceye girerek hediyelerini aldı. Kompozisyon dalında dereceye giren Laden Yapıcıoğlu, Defne Güler, Elay Kuyucuoğulları ve İlkay Erdoğuş'a hediyelerini GAU Okullar Grubu Başkanı ve GAU Okullar Grubu Koordinatörü verdi. Etkinlikte ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin okuduğu "Haklarımızı Biliyoruz''şiiriyle son buldu

Çocuk hakları nedir?

20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Çocuk Haklarına dair bir sözleşme imzalanmış ve bütün dünyada 20 Kasım Çocuk Hakları günü olarak kabul edilmiştir. Bu sözleşmeye göre 18 yaş altındaki her birey çocuk olarak kabul edilmektedir. Çocukların nerede olduğu, kim olduğu, cinsiyeti, inançları ve sosyal kökenlerine bakılmaksızın yaşam hakkı, gelişme hakkı, korunma hakkı, sosyal yaşama katılma hakkı, eğitim ve oyun hakkı gibi temel hakları olduğunu belirlenmiştir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.